Rôzne Správy

Bratislavčania by na Jakubovom námestí privítali viac trhov a výstav

Staré Mesto pripravuje v tomto roku revitalizáciu Jakubovho námestia. O jeho novej podobe môže rozhodnúť aj verejnosť, ktorá svoje názory vyjadrila v ankete.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčania by na Jakubovom námestí privítali viac trhov a výstav
3
Galéria
Zdroj: Google Maps

Bratislavské Staré Mesto informovalo o plánovanej revitalizácii Jakubovho námestia aj s parkom a priľahlými komunikáciami už koncom februára. Pri realizácii obnovy tohto verejného priestoru chcela samospráva využiť aj názory a nápady verejnosti.

„Priestor parku bude rozšírený v severnej a západnej časti a návrh revitalizácie by mal zvýšiť kvalitu verejnej zelene a povrchov, zabezpečiť bezbariérovosť, zlepšiť hospodárenia s dažďovou vodou, zjednotiť a doplniť mobiliár a vytvoriť priateľské prostredie pre lokálnu komunitu a všetky vekové kategórie,“ informovalo Staré Mesto.

Čo ukázala anketa

V súvislosti s pripravovanou revitalizáciou vytvorila staromestská samospráva anketu, v ktorej zisťovala názory Bratislavčanov na budúci výzor a funkcie Jakubovho námestia. Chcela vedieť, na aké účely obyvatelia využívajú Jakubovo námestie, čo sa im tam páči alebo čo by na námestí chceli zmeniť.

Výsledky ankety ukázali, že Bratislavčania využívajú Jakubovo námestie predovšetkým na oddych a posedenie, stretnutie s priateľmi a aktivity s deťmi. Zároveň by chceli zachovať pokojný charakter námestia a existujúcu zeleň. Respondenti sa taktiež vyjadrili, že by privítali viac výstav, občasných trhov a iných kultúrnych aktivít.

Zozbierané podnety poslúžia mestskej časti na dopracovanie zadania revitalizácie, z ktorého sa postupne vytvorí konkrétna projektová a realizačná dokumentácia. „Pripomienky a podnety k tejto revitalizácii je možné stále adresovať emailom na adresu jakubak@staremesto.sk alebo písomne na adresu mestskej časti,“ informuje Staré Mesto na svojej facebookovej stránke.

Ilustračný obrázok

Revitalizácia Jakubovho námestia - anketa
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Staré Mesto
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM