Šport

Bratislavčania budú behať spoločne s celým svetom za dobrú vec

Beh cez historické centrum až ku krásam prímestskej prírody. Na celosvetový charitatívny beh Wings for Life World Run v Bratislave je cez internet prihlásených vyše 2500 záujemcov.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčania budú behať spoločne s celým svetom za dobrú vec
Zdroj: Dnes24.sk

Podujatie je zaujímavé aj tým, že v rovnakom čase v 34 mestách na piatich kontinentoch vybehnú tisíce nadšencov. Pod heslom „Beh pre tých, ktorí nemôžu behať“ svojou účasťou podporia výskum liečby poranení miechy nadáciou Wings for Life Foundation, pre ktorú ide celý výťažok zo štartovného. Bratislava sa do behu zapája tretíkrát, čiže od jeho začiatku.

Beh sa uskutoční v nedeľu 8. mája o 13.00 h pri centre Eurovea na dunajskom nábreží. Záujemcovia sa môžu na beh prihlásiť v priebehu soboty v priestoroch Eurovea Expo od 12.00 do 19.00 h a v deň štartu od 08.00 do 11.00 h.

„Celková trať zostáva tá istá ako vlani, ale začiatok bude viac v centre mesta, aby to bolo pre účastníkov aj divákov zaujímavejšie. Od štartu prebehneme cez Prístav do centra po Štúrovej ulici, Dunajskej, 29. augusta, Špitálskej, Jesenského a Mostovú smerom k Mostu SNP a na Panónsku cestu potom po hrádzi smerom na Gabčíkovo,“ uviedol autor trate Marcel Matanin.

Beh si vyžiada aj dopravné obmedzenia.

Čítajte aj: Bezpečnosť cyklistov v Bratislave: Najkritickejšie úseky v meste

Pohyblivý cieľ

Je to zároveň raritný beh z toho dôvodu, že cieľ je pre každého účastníka inde. Ten je totiž pohyblivý v podobe auta, ktoré po štarte vyrazí rýchlosťou 15 km/h a každú hodinu ju zvýši o jeden kilometer.

Koho dostihne, ten prakticky dobehol do cieľa. Preteky sa končia vtedy, keď auto dôjde k poslednému bežcovi, čiže ktorý bežal najďalej. Výsledky sú podľa ubehnutých kilometrov a Slováci sa môžu porovnať s účastníkmi v iných krajinách.

Svoj minuloročný slovenský rekord 58,1 km chce zlepšiť maratónec Gabriel Švajda. Zo žien Romana Komarňanská dosiahla výkon 41,85 km.

Čítajte aj: Kedy a na ktorej linke bude revízor? Dopravný podnik bude varovať cestujúcich

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM