Tomáš Stupavský Krimi

Bratislavčan, obvinený z vraždy, čelí aj obvineniu zo znásilnenia

Muž z Bratislavy, ktorého obvinili z obzvlášť závažného zločinu vraždy 25-ročnej Andrey, čelí aj obvineniu zo znásilnenia a okradnutia 17-ročného dievčaťa. Dôjsť k tomu malo vlani v októbri. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčan, obvinený z vraždy, čelí aj obvineniu zo znásilnenia
Zdroj: TASR

Štyridsaťročný Norbert mal násilne napadnúť 17-ročné dievča, ktoré potom znásilnil. „Spôsobil mu viaceré zranenia a okradol ho,“ uviedla. Znalci konštatovali, že muž spôsobil mladej žene vážnu ujmu na zdraví s priamym ohrozením života, doba liečenia bola 21 dní.

„Analýzou vzorky DNA zo zistených stôp v prípade znásilnenia na Kriminalistickom a expertíznom ústave v Bratislave totožnosť páchateľa v dostupných evidenciách potvrdená nebola,“ povedala hovorkyňa.

Polícia však podľa nej analýzou činu nadobudla presvedčenie, že spôsob vykonania trestného činu pri dievčati sa podobá spôsobu vykonaného činu pri zavraždenej 25-ročnej žene. Na základe tejto zhody polícia potom porovnala DNA profilov zaistených z oboch trestných činov.

„Opätovným porovnaním bola v dostupných evidenciách potvrdená zhoda, po ktorej nasledovalo rozsiahle vyšetrovanie,“ poznamenala hovorkyňa. Polícia muža obvinila aj na základe výpovedí svedkov, lekárskych správ a záznamov z kamerového systému.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM