Rôzne

Bratislava vyhlásila pre počasie 2. stupeň aktivity. Magistrát žiada obyvateľov hlavného mesta o trpezlivosť

Mesto Bratislava vyhlásilo 2. stupeň aktivity spôsobený mimoriadnymi poveternostnými podmienkami. TASR o tom informovala hovorkyňa hlavného mesta Ivana Skokanová.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava vyhlásila pre počasie 2. stupeň aktivity. Magistrát žiada obyvateľov hlavného mesta o trpezlivosť
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

„Pluhovanie a posyp bude prebiehať permanentne. V teréne sú do odvolania všetci pracovníci a kompletná dostupná technika,“ priblížila.

Mesto rovnako vyzvalo zmluvného dodávateľa, spoločnosť A.R.K. technické služby o maximálnu zaangažovanosť všetkých dostupných mechanizmov a pracovníkov.

Primátor Ivo Nesrovnal zároveň požiadal o úplnú súčinnosť pri odstraňovaní následkov situácie aj Dopravný podnik mesta Bratislava. V prípade potreby má hlavné mesto pripravenú snehovú frézu. Nesrovnal komunikuje i s Krajským dopravným inšpektorátom, ktorý prisľúbil pomoc pri odstraňovaní upchatých miest na cestných komunikáciách.

Magistrát žiada obyvateľov hlavného mesta o trpezlivosť a disciplinovanosť na cestách. Problémom sú totiž automobily, ktoré podľa Skokanovej blokujú postup posypovej techniky.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM