Správy

Bratislava spustila unikátny projekt. Aj váš starý nábytok môže nájsť využitie

Máte doma staré stoličky či skrinky, ktoré nepotrebujete, ale ešte sú funkčné? Tieto veci môžete darovať niekomu, kto sa im poteší a aj ich využije.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava spustila unikátny projekt. Aj váš starý nábytok môže nájsť využitie
12
Galéria
Zdroj: internet

Zrejme to pozná väčšina z nás. V našich domácnostiach nájdeme staré veci, ktoré už nepotrebujeme, ale je nám ľúto ich vyhodiť, lebo ešte stále fungujú. Alebo v druhom prípade, nevieme, kam ich vyhodiť. Máme pre vás riešenie.

Čo môžete odovzdať

Bratislava sa inšpirovala Viedňou a ako prvé mesto na Slovensku spustila projekt opätovného použitia odpadov s názvom Dajme veciam druhý život. „Projekt je zameraný na to, aby dobré a funkčné veci nekončili na smetisku, ale aby našli uplatnenie u ľudí, ktorí ich potrebujú,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Bratislavčania môžu v rámci projektu odovzdať rôzny nábytok ako stoličky, stoly, skrinky, taktiež vybavenie domácností, či už nádoby, taniere alebo hrnce, ale aj obrazy, kvetináče či knihy.

Prvé veci odovzdané

Hlavné mesto na projekte spolupracuje s mestskou spoločnosťou Odvoz a likvidácia odpadu a.s. (OLO). V zbernom dvore OLO na Starej Ivanskej ceste je zriadené miesto, kam môžu Bratislavčania prinášať svoje nepotrebné veci. Tie sa potom dvakrát do roka, na jar a na jeseň, zdarma odovzdajú charitatívnym organizáciám, ktoré o ne prejavia záujem.

Keďže ide o pilotný projekt, primátor sa rozhodol nečakať do jari a prvé veci zo zberného dvora určené na opätovné použitie odovzdali už teraz. Z „nového“ zariadenia a nábytku sa môžu tešiť v dvoch sociálnych ubytovniach – Fortuna a Kopčany.

Ilustračný obrázok

Polopodzemné kontajnery a nové špeciálne vozidlá OLO
12
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM