Tomáš Stupavský Rôzne

Bratislava sa vráti do stredoveku

Stredovekí rytieri, lukostrelci, remeselníci, obchodníci opäť zavítajú do nášho hlavného mesta. Ak patríte k nadšencom historických súbojov alebo starých remesiel, tak neváhajte koncom júna navštíviť Sad Janka Kráľa v Petržalke.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava sa vráti do stredoveku
Zdroj: TASR

Dňa 27. júna sa uskutoční už druhý ročník podujatia s názvom „Stredovek pri Dunaji“. Ide o akciu, ktorá je primárne venovaná rytierskym reholiam (Špitálnici, Lazariáni, Templári, Nemecký rytieri) v období medzi 12. a 14. storočím.

V Sade Janka Kráľa si tak budú môcť návštevníci pozrieť rôzne historické tábory a remeslá, poľnú bitku, rytierske turnaje či zúčastniť sa prednášok o histórii.

Podujatia sa zúčastní množstvo skupín, ktoré sa venujú reenactmentu, historickému šermu, či lukostreľbe. Súčasťou bohatého programu budú aj dve poľné bitky medzi rytierskymi rehoľami a Uhorskými feudálmi.

Ak budete mať už dosť akcie, môžete si vypočuť prednášky akademikov zo Slovenska, Čiech alebo Maďarska o témach súvisiacich s rytiermi, saracénmi či križiackymi výpravami.

V rámci podujatia pre návštevníkov aj pripravený malý workshop portrétnej fotografie v exteriéri. Samozrejme so stredovekou atmosférou. Viac informácií nájdete tu.

Historické podujatie „Stredovek pri Dunaji“ pripravujú Templári z hradu Bagras v spolupráci s Bratislavským okrášľovacím spolkom. Bližšie info o udalosti: Stredovek pri Dunaji

Prečítajte si tiež: Nazreli sme do vojenského tábora a presvedčili sa, ako vyzeral všedný život vojaka napoleonskej doby

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM