Kultúra

Bratislava sa veľkolepo lúči s letom. Zažite v meste skvelú kultúrnu fiestu

V nedeľu 11. septembra budú Štúrova ulica a Starý most vyhradené len pre zábavu. Na svoje si prídu dospelí, mládež aj rodiny s deťmi.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava sa veľkolepo lúči s letom. Zažite v meste skvelú kultúrnu fiestu
Zdroj: TASR

Záver leta ako má byť. Presne taká bude kultúrna rozlúčka s letom, ktorú pre svojich obyvateľov pripravilo mesto Bratislava v spolupráci s mestskou organizáciou Bratislavské kultúrne a informačné stredisko.

V nedeľu 11. septembra budú Štúrova ulica a Starý most od 14:00 h do 22:00 h vyhradené len pre zábavu. A na svoje si prídu všetci – dospelí, mládež aj rodiny s deťmi.

Radosti na konci leta

„Leto sa pomaly končí, a preto sa s ním chceme adekvátne rozlúčiť. Tento rok sme pripravili novinku v podobe kultúrneho podujatia priamo v centre mesta. Bol by som rád, keby sa z tohto podujatia stala každoročná tradícia,“ vysvetlil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Pre návštevníkov tohto veľkolepého podujatia sú pripravené vystúpenia DJ-ov, cirkusové atrakcie, exhibície bikerov a parkouristov. Súčasťou bohatého programu budú aj tanečné a hudobné workshopy. Na tvorivých dielňach sa budú môcť návštevníci venovať výrobe originálnych odliatkov či pečiatok Bratislavy, kvetinových čeleniek či originálnych tričiek.

Čítajte aj: Hviezdoslavovo námestie zaplnia veľkoformátové fotografie z celého sveta

Pre deti sú pripravené cirkusové workshopy, rôzne súťaže a hry. Ďalšou atrakciou bude chodenie na chodúľoch. Pre dospelých budú pripravené adrenalínové jazdy na historickej drezine na Starom moste. O hudobné spestrenie večerného programu sa postarajú headlineri ako Hidden Road a S Hudbou Vesmírnou, Celeste Buckingham či Peter Bič Project.

Kvôli bezpečnosti návštevníkov podujatia a za účelom vytvorenia potrebných podmienok na priebeh samotného podujatia bude počas celej nedele vylúčená premávka električiek z a do Petržalky. Dopravné spojenie budú zabezpečovať náhradné autobusy označené ako „X“.

PROGRAM:

Hlavné pódium:

14:00 – 17:30 DJ Gogo Campana Batucada – bubnová show

18:00 – 21.00 Hidden Road a S Hudbou Vesmírnou Celeste Buckingham & King Shaolin Peter Bič Project DJ Gogo

Chillout zóna:

14:00 – 15:00 Natália Hatalová s kapelou DJ Gabo

Workshopy, exhibície, pouličné atrakcie:

14:00 Divadlo SpozaVoza – Ružová rozprávka

14:40 Braňo Jobus číta rozprávky a spieva deťom

16:00 Divadlo ZkuFraVon – Príbehy z maringotky

17:30 Pánko – hudobná skupina pre deti

Tvorivé dielne:

14:00 – 19:00 Výroba originálnych odliatkov, modelov a pečiatok mesta Bratislavy Výroba kvetín, kvetinových čeleniek, brošní, sprejovanie Výroba tričiek Hudobné, tanečné a cirkusové workshopy nielen pre deti Tvorivé dielničky pre najmenších Bratislavčanov Súťaže a hry, chodenie na chodúľoch, kúzelník a ďalšie

Športové exhibície:

14:00 – 18:00 Le Parkour, Bike show, Unicycle show

Malé klasické scény:

14:00 – 18:00 Saxophone Syncopators Jakab a Matejčík – flauta, harfa Anima Quartet The Ladies Ensemble La Jana & Her Cats

Starý most:

14:00 – 18:00

DJ Mathew Sax Tvorivé dielne a maľovanie na tvár Chris Ellys, Matúš Ferko Spoločenské hry iHRYsko

14:00 – 18:00

Jazda na historickej drezine

V súvislosti s podujatím musia Petržalčania počítať s krátkodobou výlukou električiek cez Starý most. Podrobný rozpis nájdete TU.

Čítajte aj: Máte bradu krajšiu ako Štúr? Ukážte ju v meste na skvelej akcii Cestovanie časom

Rozlúčka s letom
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM