Nina Táborská Samospráva

Bratislava sa pripravuje na zmenu klímy: Dolnozemskú ulicu zdobí nová zeleň

Hlavné mesto pokračuje v jesennej výsadbe zelene. Ďalšou lokalitou je Dolnozemská ulica, kde bolo vysadených viacero druhov stromov a krov.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava sa pripravuje na zmenu klímy: Dolnozemskú ulicu zdobí nová zeleň
Zdroj: Dnes24.sk

Výsadba je súčasťou projektu „Bratislava sa pripravuje na zmenu klímy“, ktorý hlavné mesto postupne realizuje s cieľom zmierniť negatívne dopady zmeny klímy na Bratislavu a jej obyvateľov.

Presne 8 kusov červenolistých sliviek, 19 strieborno­listých jarabín a 49 listnatých krov s ozdobnou kôrou už je vysadených pozdĺž časti Dolnozemskej ulice.

V rámci projektu „Bratislava sa pripravuje na zmenu klímy“ mesto vysádza zeleň, a tiež obnovuje a revitalizuje verejné priestranstvá.

Medzi ďalšími projektmi z komplexu projektov Bratislava sa pripravuje na zmenu klímy je napríklad čiastočné obnovenie Námestia slobody s realizáciou vodozádržných opatrení, sprístupnenie novej zelenej verejnej plochy na ulici Svoradova, nové stromy na Hlavnom námestí a obnova stromov na Františkánskom námestí, prícestná zeleň a vodozádržné opatrenia na Rožňavskej ulici a zelená „vegetačná“ strecha na Domove seniorov ARCHA a na škôlke Za kasárňou či nová plocha zelene v novom voľnočasovom priestore JAMA, bývalého cyklistického štadióna na Tehelnom poli.

Prečítajte si tiež: OBRAZOM: Na Františkánskom námestí sú prehnité a zle udržiavané stromy. Začalo sa s orezom, pokračovať bude výrub

Foto: Magistrát hl. mesta SR Bratislavy.

Jesenná výsadba na Dolnozemskej
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM