Nina Táborská Samospráva

Bratislava sa pripravuje na predsedníctvo SR v Rade Európskej únie. Plánuje viac spolupracovať s rezortom zahraničia

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal sa začiatkom týždňa stretol s podpredsedom vlády a ministrom zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslavom Lajčákom. Na stretnutí spoločne prebrali prípravy Bratislavy na predsedníctvo SR v Rade Európskej únie.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava sa pripravuje na predsedníctvo SR v Rade Európskej únie. Plánuje viac spolupracovať s rezortom zahraničia
Zdroj: TASR

Touto témou sa zaoberali nakoľko všetky oficiálne i neformálne podujatia polročného predsedníctva sa budú konať práve v hlavnom meste. Venovali sa však najmä spolupráci rezortu s hlavným mestom SR Bratislavou pri spoločnej prezentácii Bratislavy v zahraničí prostredníctvom Slovenských inštitútov, ako aj siete zastupiteľských úradov SR v zahraničí.

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal inicioval stretnutie s ministrom zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslavom Lajčákom hlavne za účelom prerokovania zmluvy medzi hlavným mestom Slovenskej republiky Bratislavou a Ministerstvom zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky o spolupráci pri spoločnej prezentácii hlavného mesta na pôde slovenských inštitútov v zahraničí.

Obe strany posúdia návrh zmluvy s výhľadom podpisu zmluvy na 5 rokov. „Oceňujem ústretovosť a ochotu ministra Lajčáka spolupracovať s hlavným mestom. Podľa zmluvy Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR každoročne poskytne hlavnému mestu priestory slovenských inštitútov v zahraničí pre účely usporiadania podujatí na prezentáciu nášho hlavného mesta podľa plánu, odsúhlaseného oboma stranami. Verím, že aj takýmto spôsobom spropagujeme naše mesto a pritiahneme do mesta a na Slovensko viac návštevníkov," povedal po stretnutí primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Návrh zmluvy pripravilo hlavné mesto s cieľom zlepšiť prezentáciu Bratislavy v zahraničí a prispieť tak k zvýšeniu informovanosti o Slovenskej republike a jej hlavnom meste v zahraničí, k rozvoju cestovného ruchu, k zvyšovaniu objemu investícií smerujúcich na územie Bratislavy, teda k prosperite Bratislavy a Slovenskej republiky ako celku.

Prečítajte si tiež: Na Bratislavu a jej okolie si „posvietia“ zahraniční novinári. Pomôže to regiónu prilákať viac turistov?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM