Rôzne Správy

Bratislava sa aj tento rok zapojí do kampane Do práce na bicykli

Do práce na bicykli bude prebiehať v máji. Do obľúbenej kampane sa do konca apríla môžu prihlásiť súťažiace tímy v rámci firiem alebo inštitúcií.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava sa aj tento rok zapojí do kampane Do práce na bicykli
Zdroj: Facebook

Hlavné mesto sa aj tento rok zaregistrovalo do národnej kampane Do práce na bicykli, ktorá bude prebiehať počas mesiaca máj. Do obľúbenej kampane sa do konca apríla môžu prihlásiť súťažiace tímy v rámci firiem alebo inštitúcií. Z roka na rok sa počet cyklistov zvyšuje, najvýraznejšie je to v hlavnom meste. Bratislava24.sk informovala hovorkyňa hlavného mesta Zuzana Onufer.

„Je nepredstaviteľné, aby sme sa do tejto obľúbenej kampane nezapojili, pretože najviac cyklistov je každoročne práve v Bratislave. Budem preto rád, keď sa aj tento rok prihlási aspoň toľko cyklistov čo minulý rok a spolu spravíme pre seba a Bratislavu niečo pozitívne,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Rekordná účasť

Do kampane sa zapája čoraz viac Bratislavčanov. V minulom roku bolo vytvorených rekordných 776 tímov, ktorí spolu najazdili viac ako 376-tisíc kilometrov. V roku 2016 bolo v Bratislave 440 tímov, ktorí najazdili 220-tisíc kilometrov.

Vyhlasovateľom súťaže je: Národný cyklokoordinátor Peter Klučka, Ministerstvo dopravy a výstavby SR. Koordinátorom a odborným garantom súťaže je: Občianska cykloiniciatíva Banská Bystrica.

Do práce na bicykli (DPNB) je národná kampaň, ktorej hlavným cieľom je podporiť rozvoj nemotorovej, predovšetkým cyklistickej dopravy v mestách, vyzvať samosprávy na Slovensku, aby vytvárali kvalitné podmienky pre ekologické druhy dopravy v meste, motivovať zamestnávateľov, aby budovali vo svojich sídlach vhodné podmienky pre zamestnancov, ktorí dochádzajú do práce na bicykli a motivovať zamestnancov, aby viac používali túto formu alternatívnej dopravy pri každodennom cestovaní do práce.

Ilustračný obrázok

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM