Nina Táborská Kultúra

Bratislava Region Tourism má za sebou úspešný rok. Pozrite sa, ktoré projekty boli najlepšie

Na valnom zhromaždení Krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism schválili jej akcionári budúcoročný rozpočet. Súčasťou bolo aj bilancovanie aktivít organizácie za rok 2015, ako aj prezentovanie plánov KOCR na rok 2016.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava Region Tourism má za sebou úspešný rok. Pozrite sa, ktoré projekty boli najlepšie

„Prezentáciu regiónu berieme zodpovedne. To potvrdzuje aj fakt, že projekty KOCR sú oceňované nielen odborníkmi, ale i samotnými návštevníkmi, či už zo Slovenska alebo zahraničia. Tí sa na tieto podujatia veľmi radi vracajú a aj vďaka nim tam vládne skvelá atmosféra,“ povedal bratislavský župan Pavol Frešo.

Počas roka 2015 Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism zorganizovala päť vlastných projektov a to Farm Fest, fotosúťaž Život v bratislavskom regióne, Road show po Slovensku.

Zorganizovala aj sériu podujatí Župná jeseň a pokračovala aj v najznámejšom projekte, v hre Objavuj poklady bratislavského regiónu. Za tento projekt získala ocenenie v súťaži najlepších PR projektov PROKOP 2015. Organizácia participovala na takmer päťdesiatich ďalších podujatiach či už kultúrnych, športových alebo gastronomických.

Počet návštevníkov stúpol

Aj v budúcom roku bude KOCR Bratislava Region Tourism pokračovať v projektoch ako Objavuj poklady bratislavského regiónu, Župná jeseň či Farm fest, ktoré sa tešili veľkej obľube, čo potvrdila aj veľká návštevnosť týchto podujatí.

Podľa štatistických údajov stúpol počet návštevníkov bratislavského kraja v prvom až treťom štvrťroku 2015 o 24,5 p­ercent. V okrese Senec to bolo o 26,6 percent a v okrese Pezinok o 19,4 percent. Tržby ubytovacích zariadení v bratislavskom kraji vzrástli o 26,6 percent.

V okrese Senec to bolo o 30,2 percent, okrese Pezinok o 22,8 percent a v okrese Malacky o 8,2 percent. Počet prenocovaní zaznamenal celkový nárast o 26 percent, v okrese Pezinok o 24,7 percent a v okrese Senec o 41,1 percent.

Jedným z cieľov KOCR Bratislava Region Tourism je aj rozšírenie konceptu Farm Fest ako súčasti viacerých podujatí v bratislavskom regióne i mimo neho a rozšírenie konceptu Road show po Slovensku i do susedných zahraničných regiónov. Takisto participovať na ďalších podujatiach ako Jablkové hodovanie, Keramické trhy, Waves, Dni otvorených prevádzok Cechu husacinárov, Zimný festival jedla, Festival Divoká voda, Pezinské viechy, Biela noc, Župná zabíjačka a iné.

Už teraz je zrejmé, že KOCR Bratislava Region Tourism bude prezentovať bratislavský región na zahraničných veľtrhoch ITB Berlín, IMEX Frankfurt, ale i na veľtrhoch ITF Slovakiatour Bratislava, Roadshow a ďalších.

„V budúcom roku budeme určite pokračovať v propagácii bratislavského regiónu, napríklad aj jedným z najvýznamnejších podujatí slovenského predsedníctva v rade EÚ, čiže na Európskom summite regiónov a miest 2016,“ doplnil Lukáš Dobrocký, výkonný riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism.

Prečítajte si tiež: Silvestrovské oslavy budú v Bratislave tento rok po novom! Vo swingovom duchu a s veľkou tanečnou párty

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM