Anabela Mikušiaková Kultúra

Bratislava počas pracovného týždňa ponúka opäť pestrý program

Neviete, ako si spríjemniť voľné chvíle počas nasledujúceho týždňa? Bratislava ponúka aj tentokrát rôznorodý program. Inšpirujte sa naším prehľadom.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava počas pracovného týždňa ponúka opäť pestrý program
Foto: Erik Bojničan / Zdroj: Dnes24.sk

CESTOVATEĽSKÉ PREMIETANIE: Jordánsko, Palestína, Izrael

Všetkým známy kút sveta, ktorý ale skrýva mnohé tajomstvá. Na pár kilometroch štvorcových je možné dotknúť sa základov našej civilizácie pri Múre nárekov, v Božom hore alebo pri mešite Al Aksá, uvidieť takú neuveriteľnú rozmanitosť jazykov, zvykov, tvárí, kultúr, že New York je šuviks, ale aj vychutnávať si vynikajúce košer alebo halal jedlo alebo obdivovať krásu matky prírody a úplne zbytočne sa pokúšať utopiť v Mŕtvom mori. Porazte vlastnú pohodlnosť a príďte, uvidíte, dozviete sa, zasmejete sa. A možno aj niečo ochutnáte.

Pondelok / Rivers Club / 18:30

Atlantída – architektonická výstava

Architektonická výstava Atlantída vznikla pod kurátorským vedením Giorgia de Finis a pozostáva z 12 veľkoroz­merných panelov a 20 diel menších rozmerov vytvorených tromi talianskymi architektmi Carmelom Baglivom, Carlom Pratim a Beniaminom Servinom.

Pondelok / Dvorana Ministerstva kultúry / 18:30 – Vernisáž

Fusion

Tak trochu iný spevácky zbor! Vedú ho tínedžeri s pomocou dospelých. Mladí ľudia v ňom objavujú a rozvíjajú svoje schopnosti a talenty – či už ide o hudbu, médiá, organizáciu koncertov alebo iných podujatí.

Utorok / Letná čitáreň U červeného raka / 19:30

Socík, sladký socík

Alkoholický sprievodca socialistickou Bratislavou. Retrokomédia o dobe, kedy sme žili za ostnatým plotom zľahka asociuje dnešnú Európu a jej nové ploty. Lebo ako hovorí starý socíkový vtip: tato, kto je za tým plotom? My, chlapče, my.

Streda / GUnaGU / 19:30 / Vstupné: 13 eur | 15 eur

Slnovrat na Dunaji

Prvý ročník prehliadky podujatí Slnovrat na Dunaji. Počas celého mesiaca môžete spoznať rieku inak na rôznych aktivitách a miestach pri vode. Deň otvorených dverí lodenice Klubu vodného slalomu Karlova ves v Obecnej lodenici pri Vodárenskom múzeu. Možnosť plavby po Karloveskej zátoke.

Štvrok / Obecná lodenica pri Vodárenskom múzeu /15:00

JAMADAN – Bubny západnej Afriky

Koncert 7 bubeníkov a perkusionistov JAMADAN, ktorí predvedú celovečerný program afrických rytmov, piesní a exotických nástrojov. Je to profesionálna bubenícka show, bohaté aranžmány i hudba z Mali a Guinei v tradičnej podobe.

Štvrtok / Flame music bar / 21:00 / Vstupné: 5 eur

Karpaty magiczne, Dunajská vlna

Karpaty magiczne sa rozprestierajú medzi Krakovom a obcou Lechnica v slovensko-poľskom pohraničí, aspoň pokiaľ ide o najčastejšie miesta výskytu jeho zakladateľov, Marka Styczyńského a Anny Nacher.

Piatok / A4 – priestor súčasnej kultúry / 21:00 / Vstupné: 5 eur

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM