Šport

Bratislava ožije športom. Výskum liečby poškodenia miechy podporí takmer 4000 bežcov

Hlavné mesto sa stane súčasťou celosvetového behu, ktorý sa v rovnakom čase koná vo vyše 30 krajinách. Spája ich rovnaká myšlienka - bežať pre tých, ktorí behať nemôžu.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava ožije športom. Výskum liečby poškodenia miechy podporí takmer 4000 bežcov
Zdroj: TASR

Takmer 4 000 účastníkov charitatívneho podujatia Wings for Life vybehne dnes (v nedeľu 7. mája o 13:00 hod.) v Bratislave. Budú súčasťou celosvetového štvrtého ročníka behu, ktorý sa v rovnakom čase koná vo vyše 30 krajinách s rovnakou myšlienkou – bežať pre tých, ktorí behať nemôžu. Celý výťažok z registračného poplatku pôjde neziskovej nadácii Wings for Life na výskum liečby poranení miechy.

Dobehnú do cieľa?

„Trať sa oproti minulému roku vôbec nezmenila. Štartujeme z Eurovey, prvá časť bude viesť cez osobný prístav. Potom sa vrátime naspäť, aby sme trošku bežcom ukázali centrum mesta, na Most SNP, odkiaľ je pekný výhľad. Cez Panónsku ulicu sa dostaneme na petržalskú hrádzu smerom na Čunovo, Danubianu až na gabčíkovské Vodné dielo. Cieľ je pred dedinou Štvrtok na Ostrove, kde je 100. kilometer. Budem všetkým držať palce, aby sa tam niekto dostal,“ s úsmevom povedal riaditeľ behu Marcel Matanin.

Ako maratónec si je vedomý, že je to nedostižná vzdialenosť. Veď mužský celosvetový víťaz Talian Giorgio Calcaterra vlani dosiahol v Miláne 88,44 km, čím vytvoril nový rekord podujatia.

Aj v Bratislave bude hromadný štart a pol hodiny po ňom vyjde na trať stíhacie auto Catcher Car, ktoré bude opäť viesť motocyklový pretekár Ivan Jakeš rýchlosťou 15 kilometrov za hodinu, neskôr trochu zrýchli a koho dostihne, ten skončil. Čiže bežci majú rovnaký cieľ a každý sa snaží byť čo najdlhšie pred týmto autom.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM