Maros Palesch Kultúra

Bratislava otvorí svoje brány

BRATISLAVA. Hlavné mesto bude počas nadchádzajúceho víkendu (15. 4. – 17. 4.) otvorené pre každého, kto sa chce nadýchnuť jeho histórie, kultúry či aktuálneho života zo samosprávy. Brány mesta, všetkých mestských organizácií budú otvorené nielen pre

Návšteva mestského múzea, galérie či knižníc, botanickej i zoologickej záhrady, ale taktiež zariadení Bratislavského kultúrneho a informačného strediska bude bezplatná, za účasti odborného sprievodu zamestnancov samosprávy. Vstup na niektoré organizované podujatia (vystúpenie umeleckého súboru SĽUK, plavba loďou po Dunaji, udeľovanie Ceny primátora) je však limitovaný z kapacitných a bezpečnostných dôvodov.

Projekt Bratislava pre všetkých 2011 píše v tomto roku svoj 8. ročník a najväčším lákadlom bude vystavenie trofeje, ktorú získali slovenskí hokejisti na majstrovstvách sveta v roku 2002. Trofej bude vystavená v priestoroch Primaciálneho paláca (III. poschodie) a počas dňa bude možné získať podpisy od niektorých hokejistov, ktorí sa na švédskom svetovom šampionáte osobne zúčastnili. V predchádzajúcich ročníkoch pútala veľký záujem výstava fotografií, ktoré zachytil objektív mladých Bratislavčanov a ich cieľom je ukázať nielen na to, čo sa tínedžerom v meste páči, ale to, čo kazí jeho vzhľad, čo by sa malo zmeniť (Hviezdoslavovo nám., autobusy). Fanúšikovia kníh si prídu na svoje počas Burzy kníh, ktorá ponúkne stovky domácich i svetových literárnych diel z depozitov bratislavských knižníc (Klariská 16, dvor).

V sobou (15. apríl) od 9.00 h. do 18.00 h. k otvorí primátor mesta Milan Ftáčnik priestory Primaciálneho paláca a počas dňa budú môcť záujemcovia diskutovať s primátorom nielen o fungovaní samosprávy, ale aj o príprave svetového šampionátu v ľadovom hokeji.

Primátor mesta odpečatí o 10.00 h. mestské brány (Michalská brána) a symbolicky tak otvorí tohtoročnú turistickú sezónu, otvorí mesto pre všetkých vítaných návštevníkov. Milan Ftáčnik sa o 14.00 h. zúčastní na vstúpení detských súborov na Hlavnom námestí.

Nedeľa bude v znamení duchovného života, Slávnostnej bohoslužby za Bratislavu v Katedrále sv. Martina (10.30 h.).

Symbolickú bodku za tohtoročným Dňom otvorených dverí samosprávy urobí dobrovoľnícka akcia, čistenie námestia pred Železničnou stanicou Nové Mesto (14.00 h.).

Zdroj: Magistrát hl. m. SR Bratislavy, Martina Halušková

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM