Rôzne

Bratislava na Instagrame: Pozrite sa, s čím sa najčastejšie fotia turisti v našom hlavnom meste

Ako správny fototurista sa z Paríža bez fotky s “eifelovkou” nevrátite. Odísť z Barcelony bez fotky v Park Güell je zrejme tiež nemožné. Kde a s čím sa ale fotia návštevníci našej metropoly?

Ilustračný obrázok k článku Bratislava na Instagrame: Pozrite sa, s čím sa najčastejšie fotia turisti v našom hlavnom meste
Zdroj: Dnes24.sk

Prezreli sme si stovky fotiek Bratislavy na sociálnej sieti Instagram, ktoré tam nahrali autori z celého sveta. Instagram je webová služba, vďaka ktorej môžu jej používatelia veľmi jednoducho uverejňovať fotky a navyše ich aj upravovať množstvom rôznych filtrov. Fotografie označujú takzvanými hashtagmi, teda značkami, podľa ktorých sa dajú potom ľahko vyhľadávať.

My sme sa pozreli na zábery s hashtagom #Bratislava. Na sociálnej sieti je ich skoro štvrťmilióna, no prirodzene nie všetky ukazujú krásy Bratislavy. Zaujímalo nás skôr, s čím sa fotia turisti, ktorí si prídu obzrieť naše hlavné mesto.

Z nášho prieskumu vychádza, že najčastejšie zavítajú na Bratislavský hrad a fotka z nádvoria s Dunajom, mostom SNP a Petržalkou v pozadí je povinná. Najčastejšie fotografovanou sochou je zrejme Čumil a tesne za ním Napoleonsky vojak.

K soche muža vykúkajúceho z kanála na rohu ulíc Laurinská, Panská sa skláňajú ako ženy, tak aj muži. Od roku 1997, kedy dielo Viktora Hulíka nainštalovali, sa stalo jedným zo symbolov mesta. Zjavne vyhľadávanejším než je napríklad hrad Devín či Slavín.

Bratislava na Instagrame
39
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM