Krimi

Bratislava, mesto sprejerov? Most SNP počmárali hneď po natretí

Hoci Most SNP vyčistili a natreli len pred pár dňami, sprejeri sa už stihli podpísať na jeho stenách. Údajne si "pýtajú farbu".

Ilustračný obrázok k článku Bratislava, mesto sprejerov? Most SNP počmárali hneď po natretí
Zdroj: Dnes24.sk

Čarbanice na novom Starom moste, na nových infotabuliach na električkovej trati na petržalskej strane a teraz už aj čerstvo vymaľovanom Moste SNP. Všetko, čo je v meste nové, vandali okamžite zničia.

Most SNP prechádza rozsiahlou rekonštrukciou po 43 rokoch. Zábradlia dostanú nový náter, mesto opravuje chodníky pre peších, rekonštrukcie sa dočkajú aj zvodidlá a komplexná výmena čaká aj asfaltový povrch vozovky.

Nič ich neodradí

Rovnako tak sa magistrát zbavuje aj graffity, ktoré „zdobia“ steny mosta. Lávka s výhľadom na Starý most už bola kompletne vyčistená od čmáraníc a natretá antigraffity náterom. Dvakrát. Po otvorení lávky totižto sprejeri okamžite označili čerstvo natretú stenu mosta nezmyselnými čarbanicami.

Magistrát sa však nevzdáva a graffity zmizli hneď na druhý deň. „Z dotácie vlády sme vyčlenili 200-tisíc eur na odstránenie všetkých grafity z Mosta SNP a použijeme aj antigraffity náter. Bez neho by to nemalo zmysel,“ hovorí primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Nekonečný boj

Na jednom mieste graffity zmiznú, na druhom pribudnú. A sú tiež miesta, ktoré samozvaných umelcov lákajú opakovane. Príkladom je práve Most SNP, ktorý je bez kamier a vandalom sa z neho jednoducho uniká. Podľa bývalého grafiťáka, si tak most „jednoducho pýta farbu“.

V poslednej dobe sa však situácia stáva neúnosnou a mesto v boji proti grafiťákom prehráva. Dôkazom je vyčíňanie sprejerskej bandy, ktorá vystupuje pod pseudonymom „Horst“ a „Kefa“ a zničila za jednu noc v Starom Meste až 43 objektov.

Čítajte viac: Za jednu noc 43 budov! V Bratislave vyčína sprejerská skupina. Ničia všetko, čo im príde do cesty

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM