Rôzne

Bratislava má šťastie: Perinbaba si vyberá víkendové služby + FOTO

Túto zimu v Bratislave husto snežilo len dva razy. V oboch prípadoch cez víkend. Biela posýpka prišla počas posledného minuloročného víkendu. A aj tentoraz začalo "padať" v sobotu. Hlavné mesto sa tak, zdá sa, vyhlo kalamitným stavom.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava má šťastie: Perinbaba si vyberá víkendové služby + FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

V Bratislave odvčera nepretržite husto sneží. Zmena počasia našťastie prišla v čase, keď je v meste menšia doprava. Počas našej reportáže boli ráno ulice metropoly takmer prázdne. Omnoho horšie by to mohlo vyzerať, keby začalo snežiť cez pracovný týždeň.

Počas celej noci boli v pohotovosti pracovníci dopravného podniku. Prvé nezjazdné komunikácie hlásili už v sobotu večer. Išlo o tradične horšie dostupné trasy smerom na Kolibu či na Mudroňovej a Búdkovej ceste.

Prečítajte si viac: Sneh na tratiach opäť „úraduje“, Dopravný podnik Bratislava je v pohotovosti

Momentálne sú zjazdne všetky hlavné ťahy. „Počas uplynulých 24 hodín bolo vydaných viacero príkazov na posyp cestných komunikácií v Bratislave,“ uviedla hovorkyňa bratislavského magistrátu Ivana Skokanová pre TASR. Dvakrát posypali celé mesto, čiastkových posypových výjazdov bolo viac. V teréne je podľa hovorkyne od sobotného popoludnia 54 posýpačov a 89 pracovníkov, ktorí postupne zabezpečujú nielen zjazdnosť cestných komunikácií, ale aj ďalších verejných priestranstiev v Bratislave, ako sú chodníky, námestia, priechody pre chodcov či lávky.

Momentálne v meste úraduje aj odmäk, sneh sa postupne topí a na chodníkoch sa vytvárajú nepríjemné veľké kaluže. Ak potrebujete vyraziť do ulíc, dávajte si preto pozor aj na uvoľnený padajúci sneh zo striech.

Sneží a fúka momentálne na väčšine územia Slovenska. Pre Bratislavu vydal Slovenský hydrometeorologický ústav výstrahu prvého stupňa: „Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Výskyt snehových jazykov a závejov je v danej ročnej dobe a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.“

V Bratislave opäť snežilo
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM