Nina Táborská Rôzne

Bratislava má jedno z najstarších materských centier na Slovensku

Týždenne navštívi Rodinné centrum Prešporkovo viac ako 250 návštevníkov, čiže približne sto rodín. Za desať rokov existencie Prešporkovom tak prešli tisíce detí a mamičiek. Nová, 11. sezóna sa začne medzinárodným letným táborom pre deti s rôznymi aktivitami.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava má jedno z najstarších materských centier na Slovensku
Zdroj: TASR

Už 10 rokov je súčasťou života Bratislavy, pre deti znamená radosť zo spoločných hier, kamarátstva, nové vedomosti a zručnosti, pre rodičov je miestom, kde si môžu navzájom radiť, oddýchnuť si a podeliť sa o svoje skúsenosti.

Jedno z najstarších materských centier na Slovensku, Rodinné centrum Prešporkovo oslavuje už túto nedeľu 10. narodeniny. Deti aj s rodičmi si môžu vyskúšať žonglovanie, stavanie pyramídy a ďalšie cirkusové kúsky s Cirkus – Kus, pripravené je spoločné sfúknutie sviečok na narodeninovej torte či zábavné spoločné hry, so začiatkom je o 15.00.

Týždenne navštívi Prešporkovo viac ako 250 návštevníkov, čiže približne sto rodín. Za desať rokov existencie Prešporkovom prešli tisíce detí a mamičiek.

„Dnes, kedy nikto nemá na nič čas, jediným zdrojom informácií pre mamičky je často internet, materské centrá získavajú na novej dôležitosti. Byť v kolektíve, nebyť izolovaný, tráviť čas s niekým, je veľmi dôležité pre detičky aj ich mamy,“ povedala pre Bratislava24.sk Lenka Černáková, štatutárka Prešporkova.

Materské centrá však nie sú o unavených a unudených mamičkách, ale o ženách – a čoraz častejšie aj mužoch, ktorí chcú dať svojim deťom možnosť vyrastať s rovesníkmi, prirodzene sa naučiť deliť o veci, byť samostatný a spoločenský, čiže naučiť sa slušne sa správať v spoločnosti cudzích ľudí.

Nová sezóna

Nová, 11. sezóna sa v Prešporkove začne medzinárodným letným táborom pre deti s rôznymi aktivitami, pokračovať bude od septembra novinkami pre staršie deti od 6 rokov: Luk klub, ktorý vychováva k rytierskym cnostiam, či Melody friends a jazykový diskusný klub pre mamičky.

Prečítajte si tiež: Kam s deťmi cez prázdniny? Pozrite sa na ponuku cenovo dostupných denných táborov

V rozvrhu ostávajú pravidelné cvičenia pre mamy i deti, folklórny tanečný krúžok pre deti Folklór v srdci pre deti od 3 do 6 rokov a Minifolklór pre deti od 1,5 do 3 rokov, Majstrovníček pre šikovných oteckov a podporná skupina pre dojčiace mamičky či množstvo zaujímavých a užitočných workshopov a prednášok.

Prešporkovo je tiež jedným z mála miest na Slovensku, kde sa pravidelne už päť rokov môžu stretávať nepočujúci rodičia a nepočujúce deti, rodičia a deti z Klubu náhradných rodín a tiež Klub pre všetky oči, čiže deti s rôznymi „inakosťami“, napríklad zdravotnými znevýhodneniami.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM