Tomáš Stupavský Samospráva

Bratislava dostala nový autobus. Ten by mal brázdiť po petržalských cestách

Dopravný podnik Bratislava (DPB) dostal nový kĺbový autobus. Do depa Jurajov dvor bol privezený prvý z 25 vozidiel značky SOR NB. Nový autobus bude premávať na niektorej z petržalských liniek.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava dostala nový autobus. Ten by mal brázdiť po petržalských cestách
Zdroj: Dnes24.sk

Kĺbové vozidlo s dĺžkou 18 metrov uvezie až 150 cestujúcich, pričom má 43 miest na sedenie. „Autobus patrí skutočne medzi moderné stroje, kde nechýba klimatizácia, kamerový systém alebo zariadenie na automatické počítanie cestujúcich,“ oznámil generálny riaditeľ DPB, a.s. Ľubomír Belfi.

Autobus sa m môže pochváliť aj funkciou ochrany proti privretiu cestujúceho pre celú dráhu zatvárania (otvárania) dverí, so spätným otvorením (zatvorením) pri kontakte s prekážkou alebo pri zvýšenom odpore.

Pochopiteľne nechýba ani plošina pre nástup s detským kočíkom, resp. vozíkom pre telesne postihnuté osoby. Vozidlo je ďalej vybavené komunikačným a signalizačným systémom, vetraním, ktoré je zabezpečené bočnými posuvnými oknami.

Pozoruhodný je vnútorný aj vonkajší kamerový systém. Predná kamera sníma priestor pred vozidlo, ale vodič bude vedieť čo sa deje aj po bokoch a za ním. Preto sa tak môže ľahšie predísť nešťastiu. Interiér vozidla vrátane vnútorného dverového priestoru snímajú vo vozidle 3 kamery.

Na budúci rok v januári DPB obdrží ďalšie kĺbové vozidlo tohto typu. Na jar 2015 by ich už malo byť celkovo 25. Zdroj FOTO: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Nový autobus
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM