Webnoviny - Rôzne

Bratislava dá Nižnej Myšli viac ako 110-tisíc eur

WEBNOVINY.SK

Foto: SITA/Ivan Fleischer BRATISLAVA 1. júla (WEBNOVINY) – Mesto Bratislava dá východoslovenskej obci Nižná Myšľa, ktorú nedávno postihli veľké povodne, viac ako 110-tisíc eur. Peniaze mesto vyčlení z rezervného fondu, v ktorom sú aj nevyplatené odmeny primátora za obdobie od júla 2008 do júna 2010. Rozhodli o tom dnes mestskí poslanci.

Dotácia je určená na nákup piatich kontajnerových bytov. Primátor Andrej Ďurkovský tento materiál predložil na rokovanie zastupiteľstva aj napriek tomu, že je kríza a aj hlavné mesto nemá veľa peňazí. Podľa primátora by bolo dobré, keby aj hlavné mesto preukázalo súdržnosť. Poslanec Štefan Holčík namietal, že chápe túto snahu, podľa neho má však mesto každoročne problémy s bezdomovcami, ktorí do Bratislavy prichádzajú z celého Slovenska. Za „úplne zbytočný krok“ označil pomoc mesta pri kalamite vo Vysokých Tatrách. Dostal však odpoveď, že táto pomoc bude adresnejšia. Návrh na finančnú podporu pre obec Nižná Myšľa nakoniec schválili poslanci jednomyseľne.

Obec Nižná Myšľa leží v južnej časti košickej kotliny, 10 km od Košíc, kde sa spájajú tri rieky – Hornád, Torysa a Olšava. Vyliata voda a následný zosuv pôdy tu výrazne poškodili vyše 40 domov. Obec už dostala 15 kontajnerových dvojizbových bytov od mesta Košice.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM