KAW Rôzne

Bratislava bude tento týždeň voňavejšia ako inokedy. Nenechajte si ujsť Levanduľový festival

Milujete farbu a arómu nežnej fialovej rastlinky? Až do nedele máte príležitosť nechať sa uniesť jej vôňou a nakúpiť rozmanité "levanduľové" výrobky.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava bude tento týždeň voňavejšia ako inokedy. Nenechajte si ujsť Levanduľový festival
5
Galéria
Zdroj: Facebook

Za vôňou levandule nemusíte cestovať do francúzskeho Provensálska. Stačí, keď tento týždeň zájdete na bratislavskú Obchodnú ulicu. Piaty ročník obľúbeného festivalu si môžete užiť od pondelka až do nedele (12. júna až 18. júna).

Nákupy aj gastrozážitok

Na Obchodnej ulici vo dvore číslo 66 na vás čaká viacero predajcov, ktorých výrobky majú niečo spoločné s voňavou levanduľou. Organizátori pripravili okrem množstva ručných výrobkov z levandule aj kozmetiku a oleje s prídavkom tejto rastliny.

„Začal sa ďalší ročník Levanduľových trhov v Bratislave. Tentokrát sme sa rozhodli predĺžiť festival na celý týždeň. Môžete sa tešiť na predajcov, výrobcov a pestovateľov nie len zo všetkých kútov Slovenska, ale aj na našich susedov. Nezabudnite sa k nám pridať a popozývať aj svojich priateľov. Bratislava bude v júni voňavá,“ pozývajú na facebookovej stránke akcie organizátori festivalu.

Vstup na „voňavé“ podujatie je voľný. Ak na Obchodnú do dvora číslo 66 zavítate, môžete sa okrem skvelých nákupov a príjemného posedenia tešiť aj na bezplatnú tombolu.

Určite nevynechajte ani návštevu Levanduľovej kaviarne, ktorá vás priláka vôňou kávy s levanduľovým korením. Môžete tam ochutnať aj levanduľový sorbet, sekt aj víno s levanduľou, levanduľovú limonádu a iné dobroty. Nielen deťom zachutí aj levanduľová torta, levanduľová štrúdľa s čučoriedkami a jablkami alebo levanduľový košík s tvarohom.

Levanduľový festival 2016
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM