Rôzne

Borguľa poslal list novozvolenému prezidentovi USA Trumpovi

Martin Borguľa, poslanec mesta za mestskú časť Staré Mesto, poslal list novozvolenému prezidentovi USA. Čo obsahoval?

Ilustračný obrázok k článku Borguľa poslal list novozvolenému prezidentovi USA Trumpovi
4
Galéria
Zdroj: TASR

V pondelok (21. 11.) poslal Martin Borguľa, poslanec mesta za mestskú časť Staré Mesto a predseda poslaneckého KLUBU pre BRATISLAVU list novozvolenému americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi.

List Trumpovi

V liste uvádza skutočnosti týkajúce sa sídla Veľvyslanectva USA v Bratislave a dnes už nelegálneho oplotenia budovy ambasády na Hviezdoslavovom námestí.

„Pánovi Donaldovi Trumpovi som zablahoželal k zvoleniu za prezidenta Spojených štátov amerických. Cieľom môjho listu ale bolo upriamiť jeho pozornosť na skutočnosť, že zastupiteľský úrad USA na Slovensku napriek upozorneniam a protestom nepodnikol žiadne kroky vo veci odstránenia plotu z Hviezdoslavovho námestia, hoci oplotenie stojí na pozemkoch, ku ktorým už nemá ambasáda právny vzťah,“ povedal Martin Borguľa.

Martin Borguľa v liste uvádza, že nájomná zmluva medzi magistrátom hlavného mesta Bratislavy a Veľvyslanectvom USA k pozemkom, na ktorých stojí plot, stratila platnosť dňa 15. augusta 2016.

Píše ďalej, že v súčasnosti tak ide zo strany amerického veľvyslanectva o nelegálne okupovanie a nelegálne zabratie verejného priestoru námestia a o bezprecedentné nerešpektovanie zákonov Slovenskej republiky.

„V liste som vyjadril svoje presvedčenie, že pánovi Trumpovi ako budúcemu prezidentovi Spojených štátov amerických záleží na obraze, aký má jeho krajina vo svete a že zastupiteľský úrad USA – krajiny, ktorá vyznáva demokratické a právne princípy, by mal plne rešpektovať zákony hostiteľskej krajiny,“ povedal na záver Martin Borguľa. List spoločne s Martinom Borguľom podpísal aj Radoslav Olekšák, poslanec mesta za mestskú časť Lamač a člen KLUBU pre BRATISLAVU.

Plot pred Americkou ambasádou
4
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM