Nina Táborská Rôzne

Boom vianočných trhov v Bratislave: Vychutnajte si Šťastné a Veselé Šafko

Milovníci vianočných trhov si tento rok v hlavnom meste prišli na svoje. Okrem stálic, akými sú tradičné trhy na Hlavnom námestí, Staromestské trhy, Remeselné trhy a iné, pribudli aj trhoví nováčikovia. Tento týždeň si vychutnáte vianočný punč už aj na Šafku.

Ilustračný obrázok k článku Boom vianočných trhov v Bratislave: Vychutnajte si Šťastné a Veselé Šafko
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Lodné kontajnery na Šafárikovom námestí nie sú novinkou. Hoci sú často dôvodom sporov medzi tými, ktorí v nich sídlia a obyvateľmi Starého Mesta, stojí za to navštíviť ich. Tentokrát máte o dôvod viac. Tento týždeň sa tu konajú vianočné trhy – Šťastné a Veselé Šafko.

Nájdete tu napríklad stánok OZ Vagus, kde počas vianočného Šafka bezdomovci predávajú rôzne chutné veci.

Moje so svojou tradičnou ponukou, ale aj vianočným punčom pre najmenších návštevníkov a darčekovými košmi pre veľkých gurmánov.

Výbornú kávu a horúcu čokoládu vám ponúkne Pán Králiček a s módnymi novinkami sa predstaví napríklad Popular, Kapsula alebo Buffet.

Kto ešte nemá darčeky, Zoot ponúka najobľúbenejší vianočný kúsok – ponožky. Tieto sú ale výnimočné. Uštrikovali ich babičky, pridali svoj podpis a ich kúpou podporíte kvalitu života seniorov.

Nápadom vás opäť prekvapí Fashion Recycling Lab. Do FRL môžete priniesť svoje vlastné obliečky na vankúše a do 24 hodín vám ich potlačia krátkymi básničkami podľa vlastného výberu.

Dnes sa v rámci trhov koná aj akcia pod názvom Zlet na Šafku, kde sa o 18stej otvára výstava fotografií Bielych Vrán a spoločne sa bude zdobiť vianočný stromček ozdobami, ktoré sú typické či už pre každého z nás alebo pre krajinu, z ktorej sme.

Toto ale i všeličo iné si môžete vychutnať do 21. decembra, kedy trhy oficiálne končia. Otvorené sú v čase od 11 hodiny do ôsmej večer. Pozývajú vás Šafko a Aliancia Fair-play.

Okrem nich si môžete užiť atmosféru Vianoc aj na týchto trhoch:

Vianočné trhy na Hlavnom námestí

Staromestské trhy

Petržalské trhy

Stredoveké trhy na mestských hradbách

Trhy pod Pyramídou

Trhy pred OC Eurovea

Radničkine trhy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM