Martin Zvolensky Hokej

Bojovnosť nestačila

Belasí chceli pred vlastnými divákmi dokázať, že hokej hrať vedia a ukončiť čiernu sériu prehier. Ligový žreb im prisúdil v 27.kolo ,,kamzíkov“ z Popradu.

V úvodnej päťminútovke sa oba tímy prezentovali opatrným hokejom. Na jej konci odišiel na trestnú lavicu domáci Lipiansky, čo hostia využili na otvorenie skóre, keď presilovkovú akciu zakončil Kmiť – 0:1. Už o ďalších 62 sekúnd svietil na ukazovateli skóre stav 0:2 po tom, čo domáceho brankára Konráda prekonal aj Paločko. Keď už sa zdalo, že Popradčania v prvej tretine udržia svoj dvojgólový náskok, Slovan pretavil veľkú snahu v kontaktný gól. V trme-vrme pred Melicherčíkom dotlačil puk do brány Lipiansky a hoci hlavný rozhodca ešte celú situáciu konzultoval s videorozhodcom, mužstvá schádzali z ľadu za stavu 1:2.
Nabudeným domácim nevyšiel ani začiatok druhého dejstva, keď Nagy strelil tretí popradský gól, ktorému predchádzalo nevyužité trestné strieľanie v podaní domáceho obrancu Kováčika. „Belasí“ ani po tomto momente nezložili zbrane a v 37. minúte v rozpätí 22 sekúnd vyrovnali skóre na 3:3 zásluhou druhého presného zásahu Lipianskeho a delovky Schnabela.
V tretej dvadsaťminútovke sa slovanistom podarilo strhnúť vedenie na svoju stranu. V 48. minúte našiel Kuľha Demela a bezmála 3000 divákov oslavovalo štvrtý puk za Melicherčíkovým chrbtom. Radosť tribún však trvala iba necelé dve minúty, keďže Lapšanský v 49. minúte rozhodol o tom, že zápas sa v riadnom hracom čase skončil remízou 4:4. V druhej minúte predĺženia napokon o víťazstve Popradu rozhodol Škovira. Slovanisti bojovali, ale opäť sa nevyvarovali chýb a tak majú na konte ďalšiu prehru, už šiestu v rade.

Slovan Bratislava – HK Poprad 4:5 pp (1:2, 2:1, 1:1 – 0:1)
Góly: 20. a 37. Lipianský, 37. Schnabel, 48. Demel – 6. Kmiť, 7. Paločko, 27. Nagy, 49. Lapšanský, 62. Škovira. Rozhodovali: J. Konc – Novák, Stano, vylúčení: 3:4, presilovky: oslabenia: striedania: 2959 divákov.

Zdeno Cíger, tréner Slovana:
„Prehra ma mrzí, chlapci bojovali, aby otočili nepriaznivý stav, čo sa aj podarilo. Dostali sme však niekoľko lacných gólov.“

**Róbert Spišák, asistent trénera Popradu: ** „Zápas sme veľmi dobre rozohrali, bolo to kvalitné stretnutie, v ktorom padlo veľa gólov. Sme radi, že sme vyhrali, aj keď len po predĺžení.“

zdroj:TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM