Nina Táborská Kultúra

Bohatý program na tento víkend: Pozrite sa, čo všetko vás čaká v Bratislave

Počas nastávajúceho víkendu sa budú v hlavnom meste konať rozmanité podujatia. Okrem toho, že sa bratislavské námestia už dnes otvoria milovníkom vianočných trhov, vás počas najbližších dní čakajú aj rôzne predstavenia, zaujímavá diskusia či akcie plné dobrého jedla a vína.

Ilustračný obrázok k článku Bohatý program na tento víkend: Pozrite sa, čo všetko vás čaká v Bratislave
Zdroj: TASR

Street Food Park vol. 3

Milovníci chutného a pouličného jedla majú už po tretíkrát možnosť pochutnať si na obľúbených pokrmoch na Street Food Parku pred Starou tržnicou. Okrem jedla vás však v sobotu čaká aj špeciálny program. Námestie a podujatie „okorenia“ aj street artisti, ktorí prídu nastriekať „mobilnú stenu“.

Sobota / námestie pred Starou tržnicou / 12:00 – 18:00 / Vstup voľný

Kvóty, čo naháňajú strach

Diskusia na aktuálnu tému.„Utekajú, lebo doma žiť nemôžu.“ Už túto sobotu vás čaká diskusia so zástupcami Migračného úradu MV SR a mimovládnych organizácií, ktoré majú skúsenosť s poskytovaním služieb pri integrácii utečencov (Slovenska katolícka charita a OZ Marginal).

Sobota / Dunaj˜ / 12:30

Starostovská zabíjačka a burza vecí z čias dávno minulých

Zabaviť sa, uvidieť, poučiť sa, no najmä pripomenúť si a nezabudnúť. O tom všetkom bude sobotná akcia, ktorú organizuje Mestská časť Bratislava Dúbravka v miestnom Dome kultúry. Pripravené budú zabíjačkové špeciality, ale aj diskusia s Ľubomírom Feldekom. Viac sa dočítate TU.

Sobota / Dom kultúry Dúbravka / 09:00 / Vstup voľný

Deň otvorených pivníc

Nemusíte byť odborník, aby ste vedeli oceniť dobré víno. Vydajte sa vyzbrojení vínnym pasom a ochutnávacím pohárikom po stopách Malokarpatskej vínnej cesty od Bratislavy po Trnavu. Legendárny Deň otvorených pivníc, ktorý tento rok pripadol na 20. a 21. novembra, je ako stvorený pre milovníkov vína, architektúry, histórie či putovania prírodou.

Ak si degustáciu neviete predstaviť bez umenia, pre vás bude ideálne sprievodné podujatie SAX and WINE in the CITY – džezový festival, ktorý rozozvučí priestory Nemeckého kultúrneho domu v Rači, najväčšej historickej vínnej pivnice v malokarpatskom regióne.

Prečítajte si viac TU.

Piatok – 14:00–21:00 / Sobota – 12:00–21:00

Vianočná dedinka na zámku Schloss Hof

Po roku tu opäť máme jedinečný adventný trh na zámku Schloss Hof, ktorý láka svojou netradičnou atmosférou i rozmanitým programom. Štartuje už túto sobotu.

Sobota – Nedeľa / zámok Schloss Hof / Vstupné: deti 3 eurá, dospelí 6 eur, rodina 15 eur

Noc divadiel 2015

Noc divadiel 2015 po šiestykrát otvorí návštevníkom dokorán divadlá a kultúrne centrá. Ponúkne výnimočné predstavenia, stretnutia s obľúbenými protagonistami, ako aj nové netradičné zážitky. Počet prihlásených účastníkov láme rekordy. Noc divadiel sa uskutoční už 21. novembra. Viac o podujatí sa dočítate TU.

Noc divadiel vás čaká aj v SND – Opera a Balet Slovenského národného divadla si pre vás počas Noci divadiel pripravili špeciálny divadelný program (od 17:00–19:00)

Rovnako tak vás v rámci podujatia čaká aj Noc divadiel v Kamel klube: „Nezapadli ste?“ – Divadlo na zastávke v spolupráci s MČ Karlova Ves, ZUŠ Jozefa Kresánka a iných miestnych umelcov prvýkrát pripravili Noc divadiel aj v Karlovej Vsi.

Sobota / Bratislava

Vianočný bazár

Vianočný bazár je tradičné podujatie medzinárodnej a diplomatickej komunity, ktorého zmyslom je získanie peňazí na dobročinnosť. Organizuje ho Medzinárodný klub žien v spolupráci s Ministerstvom zahraničných vecí, bratislavským magistrátom a s veľvyslanectvami sídliacimi na Slovensku. Jednotlivé krajiny budú mať na Bazári v Starej tržnici svoje stoly, na ktorých ponúknu typické jedlá a výrobky svojej krajiny. Všetky takto získané peniaze použije Medzinárodný klub žien na dobročinné účely po celom Slovensku. Prečítajte si viac TU.

Nedeľa / Stará tržnica / 10:00 – 17:00 / Vstup: 2 – 4 eurá

Brunch v SNG

SNG vás pozýva stráviť novembrovú nedeľu s dobrým jedlom, výhľadom na Dunaj a zaujímavým galerijným programom v kaviarni Berlinka. Brunche sú ideálne pre partie kamarátov, pre rodiny s deťmi, pre všetkých, ktorí sa v nedeľu nechcú nikam ponáhľať. Menu zostavuje a pripravuje tím ľudí okolo podnikov „Pod kamenným stromom a Kontakt“.

Súčasťou galerijného programu je prehliadka aktuálnej výstavy a zaujímavé aktivity čakajú aj na deti! Novembrový brunch bude venovaný Nestálej expozícií gotického a barokového umenia. Viac o rezervácii a evente sa dozviete TU.

Nedeľa / Berlinka / 11:00 / 20 eur

iHRYsko v Dunaji

Nedeľný večer je ako stvorený na hry, pri ktorých sa zabavíte aj si oddýchnete. V KC Dunaj sa uskutoční večer spoločenských hier – mix moderných spoločenských hier pre vaše pobavenie. K dispozícii vám budú aj inštruktori, ktorí vám poradia s výberom hry.

Nedeľa / Dunaj˜ / 18:00 / vstup 1 euro

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM