Kultúra

Bohatý novembrový program: V Bratislave vás tento mesiac prekvapia viaceré kultúrne podujatia

Už dnes o 18stej hodine sa v Pálffyho paláci na Zámockej ulici uskutoční benefičný koncert tenoristu Martina Gyimesiho a jeho hostí. Spolúčinkujú mezzosopranistka Terézia Kružliaková, basista Martin Malachovský a klaviristka Jalia Greitakova. V novembri vás prekviapa viaceré koncerty a podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Bohatý novembrový program: V Bratislave vás tento mesiac prekvapia viaceré kultúrne podujatia
Foto: Jaroslav Dodok

Sólista Opery Slovenského národného divadla Martin Gyimesi inicioval tento koncert ako prejav vďaky za záchranu svojej novonarodenej dcérky Martinky v nemocnici na Kramároch. Výťažok z dobrovoľného vstupného je preto určený pre Oddelenie patologických novorodencov s jednotkou intenzívnej starostlivosti I. Detskej kliniky Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave.

V Univerzitnej knižnici na Ventúrskej 11 uvedú dnes o 19.00 h 74. časť úspešného programového projektu Salón u Liszta s názvom Diplomatická imunita. Podujatie pripravil publicista Stanislav Bachleda spolu s Univerzitnou knižnicou – multifunkčným kultúrnym centrom a Umeleckou agentúrou ABA. Na stretnutie s veľmi zaujímavou témou sú pozvaní – mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec štátu Izrael v SR Alexander Ben-Zvi, mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec USA v SR Theodore Sedgwick, primátor mesta Stará Ľubovňa Michal Biganič – bývalý diplomat Československa a Slovenskej republiky v krajinách Latinskej Ameriky a Európy, ako i ďalší hostia.

V pondelok 24. novembra o 18.00 hodine sa bude tiež v Pálffyho paláci konať klavírny recitál významnej klaviristky Eleny Letňanovej pod názvom „Život bez hudby by bol omylom“. Koncert je venovaný 170. výročiu narodenia Friedricha Nietzscheho. Spoluúčinkovať bude Dušam Šujan (hra na klavíri), texty Friedricha Nietzscheho prečíta Gabriel Bianchi. Na koncerte odznejú skladby Friedricha Nietzscheho, Johanna Sebastiana Bacha, Bélu Bartóka, Juraja Beneša, Fryderyka Chopina a Maurice Ravela.

V ten istý deň (24. novembra) o 19.00 h sa v Kafé Scherz (Palisády) uskutoční prezentácia knihy Poučenie z moci od významného publicistu a spisovateľa Ľuboša Juríka za jeho účasti. Táto publikácia získala Hlavnú cenu E. E. Kischa 2013. Obsahuje spomienky autora z jeho účinkovania vo vysokej politike v 90. rokoch minulého storočia. Vstupné na prezentáciu je dve eurá a zakúpením vstupenky účastníci prispejú jedným eurom na Nadáciu Výskum rakoviny.

Informácie o podujatiach poskytol predstaviteľ občianskeho združenia Ars ante portas a manažér Nadácie Výskum rakoviny Ján Juráš.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM