Kultúra

Blues & Folk Festival ponúkne hudobné legendy a pomôže hendikepovaným

Tento ročník poctia svojou návštevou legendy československej hudobnej scény Vladimír Merta a huslista Jan Hrubý s kapelou či Juraj Dura Turtev.

Ilustračný obrázok k článku Blues & Folk Festival ponúkne hudobné legendy a pomôže hendikepovaným
Zdroj: Facebook

Ponúknuť verejnosti kvalitné umenie kontrastujúce s komerčnou produkciou, priniesť miestnej komunite nedostupných, resp. málo dostupných interpretov a poskytnúť priestor interpretom menšinových umeleckých žánrov je každoročne zámerom projektu Blues & Folk Festival v Modre – Kráľovej. Tohtoročný ročník bude hostiť miestny kultúrny dom 20. apríla. O festivale informuje portál Kultúrneho centra Modra.

Inovatívny širokospektrálny záber festivalu je určený návštevníkom, ktorí neobľubujú masový konzum a opozerané a opočúvané klišé. Tento ročník poctia svojou návštevou legendy československej hudobnej scény Vladimír Merta a huslista Jan Hrubý s kapelou, Juraj Dura Turtev a Erich „Boboš" Procházka duo a Ján Ponka Duban.

Posolstvo festivalu

Podľa organizátorov je dôležitým posolstvom podujatia aj odstraňovanie bariér medzi populáciou, ktorú netrápia zdravotné hendikepy a zdravotne znevýhodnenými, či potreba upozorniť na devastáciu životného prostredia.

Program preto obohatí aj premietanie filmu s environmentálnou tematikou a prezentácia výrobkov klientov Domova sociálnych služieb a Zariadenia podporovaného bývania Merema, ako sú keramika, maľba, drotárstvo, ručne vyrobené mydlá a sušené bylinky.

„Významnou nadstavbou a filozofiou tohto projektu je zhromaždiť finančné prostriedky a poskytnúť ich hendikepovaným spoluobčanom prostredníctvom Nadácie pre človeka v núdzi a prevenciu kriminality,“ dodávajú organizátori s tým, že festival je organizovaný na princípe dobrovoľníctva s cieľom oživiť a spestriť kultúrny a spoločenský život.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM