Rôzne

Blíži sa svetový deň vody. Bratislavčania ho oslávia Aquafestom

Príchod jari i Svetový deň vody oslávia v Bratislave Aquafestom. Prvý takýto festival v hlavnom meste ponúkne ochutnávku vôd, odborné prednášky, filmy a návštevníci sa dozvedia i to, či je ich voda zo studne v poriadku. Aquafest sa bude konať v sobotu 21. marca.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa svetový deň vody. Bratislavčania ho oslávia Aquafestom
Zdroj: TASR

„Aquafest je venovaný vode, jej ochrane a všetkému, čo s ňou súvisí. Odznejú na ňom odborné prednášky a prezentácie, predstavia sa vzdelávacie a ekologické aktivity či premietnu sa filmy z nedávno ukončeného festivalu horských filmov a dobrodružstva Hory a mesto,“ informoval Alexander Buzinkay, hovorca Bratislavskej vodárenskej spoločnosť, ktorá festival organizuje.

Na Aquafeste sa bude hovoriť i o obnove vodných biotopov Podunajska, neznámom živote v našich riekach, ochrane Žitného ostrova či vzácnych vodách Slovenska. „Pripravená je tiež ochutnávka vôd, tradičné testovanie vzoriek vody z domácich studní, ale aj rôzne aktivity pre deti,“ dodal hovorca. Návštevníkom Aquafestu bude k dispozícii i nová interaktívna expozícia múzea a Vodárenská záhrada.

Podujatie bude prebiehať v sobotu od 10.00 do 16.00 h vo Vodárenskom múzeu na Devínskej ceste v Bratislave.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM