Šport

Blíži sa Bratislavský maratón - športový sviatok s charitatívnym zámerom

Maratón je oficiálnym slovenským šampionátom. Je však otvorený aj pre hobby bežcov. Medzi 24 avizovaných noviniek podujatia patrí súťaž nováčikov.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa Bratislavský maratón - športový sviatok s charitatívnym zámerom
Zdroj: TASR

Bratislavský mestský maratón, ktorého hlavné disciplíny sa uskutočnia v nedeľu 2. apríla, bude športovým sviatkom v našom hlavnom meste. Okrem rekordnej účasti vyše 11-tisíc prihlásených ľudí všetkých vekových kategórií to potvrdzuje viacdňový pestrý program.

Športový sviatok s novinkami

Súčasťou ČSOB Bratislava Marathon 2017 je piatkové (31. marca) finále projektu Detská atletika, ktoré v športovej hale Elán symbolicky otvorí maratónsky víkend. V piatok a sobotu (1. apríla) sa uskutoční History Run. „Je to beh po pamiatkach mesta. Hlavne cudzinci, ale aj domáci môžu prebehnúť cez 15 najvýznamnejších pamiatok v centre mesta. Trasa je zhruba šesť kilometrov a ide sa takým pokojným tempom, trvá to vyše hodiny,“ uviedol riaditeľ maratónskeho podujatia Jozef Pukalovič.

Okrem toho, že maratón je oficiálnym slovenským šampionátom, je otvorený aj pre hobby bežcov. Medzi 24 avizovaných noviniek podujatia patrí súťaž nováčikov, teda tých, ktorí pobežia prvýkrát v živote maratón, polmaratón alebo desiatku. Rovnaké disciplíny ponúkne aj nová kategória Naj Bratislavčan. Motiváciou k pravidelnému behaniu je aj to, že Bratislavský samosprávny kraj sa rozhodol vyhlásiť beh starostov svojho kraja v rámci sobotného minimaratónu.

Z prospešných noviniek najmä pre začínajúcich bežcov ešte možno spomenúť vodičov pre udržanie tempa na tratiach od desiatky cez polmaratón po maratón a tiež občerstvovacie stanice na piatom a desiatom kilometri na oboch stranách cesty, štafetový beh so samostatnou štartovacou zónou či obnovu trate cez rekonštruovaný Starý most a prvý raz beh cez najstarší park v strednej Európe – Sad Janka Kráľa.

Podujatie má opäť charitatívny zámer a organizátori tentoraz pomôžu 12 hendikepova­ným deťom.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM