Alexandra Húsková Rôzne

Bláznivý apríl sa už zobudil. Počasie nám môže pokaziť víkendové plány

Stihli ste si vychutnať príjemne jarné teploty počas pracovného týždňa? Cez víkend si už tepla veľa neužijeme, prichádza totiž ochladenie a dážď.

Ilustračný obrázok k článku Bláznivý apríl sa už zobudil. Počasie nám môže pokaziť víkendové plány
Zdroj: TASR

Po rekordných teplotách tohto týždňa ostáva apríl verný svojim pranostikám a poriadne sa ochladilo. Ani počas víkendu tomu zrejme nebude inak. Meteorológovia predpovedajú dážď a vo vyšších polohách dokonca aj sneženie.

Od piatka až do nedele platí výstraha prvého stupňa pred dažďom. „V okrese Bratislava sa očakáva výskyt dažďa s úhrnom zrážok 35 – 55 milimetrov,“ uviedli meteorológovia na stránke SHMÚ.

„Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti bežné, ale môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ upozorňujú meteorológovia.

V sobotu nás čaká oblačné počasie s dažďom a dokonca aj s búrkami. Teploty sa môžu vyšplhať cez 20 stupňov, na západe Slovenska nám však môžu vystúpiť maximálne na 15 stupňov, informujú meteorológovia zo SHMÚ.

Počas nedele sa počasie zrejme nevylepší. Čaká nás dážď alebo prehánky a vo vyšších polohách sa dokonca môže objaviť i sneženie. Nedeľné popoludnie by sa však mohlo vyjasniť, predpovedajú odborníci zo SHMÚ. Cez deň vystúpi teplota maximálne na 13 až 15 stupňov Celzia, chladnejší pocit umocní severný vietor.

Teplotné rekordy

Po celoslovenskom rekorde maximálnej dennej teploty vzduchu z 5. apríla 2016 bol takýto rekord zaznamenaný aj v stredu (6.4.2016). V Moldave nad Bodvou dosiahla v stredu maximálna denná teplota vzduchu 27,5 °C.

Hodnota najvyššej teploty vzduchu na Slovensku pre 6. apríl, zo Štúrova z roku 1968, bola takto prekonaná o takmer 1 stupeň.

Extrémne vysoká teplota vzduchu zo stredy (6.4.2016) sa zaradila medzi rekordné svojím skorým nástupom. „V Moravskom Svätom Jáne totiž už namerali 27,7 stupňa, a to 7. apríla v roku 2011 ale to bolo o deň neskôr, ako teraz,“ informujú meteorológovia zo SHMÚ.

Prečítajte si aj: Kam cez víkend v Bratislave: Počas najbližších dní ponúka mesto bohatý program

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM