Nina Táborská Rôzne

Bitka, ktorá spôsobuje radosť! V Bratislave sa uskutočnila prvá vankúšová vojna na Slovensku

O tom, že vankúš nie je iba na spanie a nie každá vojna je zlá, sa presvedčili aj nadšenci, ktorí v piatok prišli na akciu s názvom Vankúšobranie. Bilo sa na terase obchodného domu Centrál a aj napriek úvodnému meškaniu, akcia dopadla na výbornú.

Ilustračný obrázok k článku Bitka, ktorá spôsobuje radosť! V Bratislave sa uskutočnila prvá vankúšová vojna na Slovensku
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Jediné čo ste pred vstupom do bojiska potrebovali, bol vankúš a kamarát. Nešlo o podmienku, vstup bol zadarmo a na vlastné riziko.

Po vete: „o desať minút sa začnete biť“ bolo badať na všetkých tvárach veľké nadšenie. Malí či veľkí, starí či mladí. Všetci prišli s rovnakými cieľmi: pobiť sa a zabaviť sa!

Podujatie zorganizoval Bratislavský detský parlament a Mestský parlament Mladých. Tí ktorí nemali chuť na bitku si ju mohli vychutnať z pohľadu pozorovateľov, alebo sa započúvať do pesničiek kapely Unisex a popritom pomaľovať niektorí z vankúšov.

Počasie radostnej akcii skutočne prialo a pred vypuknutím vojny si ho tak každý mohol vychutnať z pohodlia vlastného vankúša.

Ako pre bratislavadnes.sk potvrdil jeden z organizátorov Matúš Kopunec, nakúpilo sa presne 100 vankúšov, ktoré si mohli po bitke noví majitelia odniesť domov. Ako však môžete vidieť na fotografiách, z vankúšov zostali len potrhané výplne. Zapojiť sa ale mohli aj tí, ktorí prišli nepripravení.

Vankúšobranie malo jasné podmienky: Biť len s vankúšmi! Udierať primeranou silou a riadiť sa pokynmi organizátorov.

Bojovať sa mohlo dokým bola chuť, alebo aspoň dovtedy, kým z vankúša nezostala len kopa potrhanej výplne.

Ako to už ale býva, každá bitka nesie aj obete. V tej dnešnej padlo minimálne sto vankúšov, no radosť, ktorú prežíval každý návštevník bola nevyčísliteľná.

Priateľská vojna? Všetko je možné!
12
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM