Nina Táborská Rôzne

Bilbord zmizol, autobus zostal. Petržalku špatí už od komunálnych volieb

Pamätáte si na autobus s reklamou, na ktorej v nadrozmernej veľkosti Adam Greksa posielal ľudí za korupciu do väzenia, a ktorý najprv zatarasil chodník na Dolnozemskej, a potom sa presunul na Jantárovú cestu? Reklama zmizla, autobus ale bez pohnutia parkuje na tomto mieste už niekoľko mesiacov.

Ilustračný obrázok k článku Bilbord zmizol, autobus zostal. Petržalku špatí už od komunálnych volieb
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Keď megabusbilbórd parkoval na Dolnozemskej, prijala Mestská polícia Bratislava Petržalka niekoľko podnetov od obyvateľov okolitých domov a autobus sa „v tichosti“ presunul na križovatku rozdeľujúcu Jantárovú cestu, Pajštúnsku a Kutlíkovu. Hoci stojí na spevnenej ploche a majiteľ autobusu sa nedopúšťa priestupku, nedá sa povedať, že by nikomu nezavadzal. Navyše na okraji križovatky pôsobí ako päsť na oko a všimne si ho každý, kto tadiaľ prechádza.

„Majiteľ predmetného autobusu zaparkoval na miestach, kde nie je pre tento druh vozidiel zakázané ich státie. Z hľadiska zákona o cestnej premávke sa nedopúšťa žiadneho priestupku,“ uviedol pre Bratislava24.sk hovorca MsP Bratislava Peter Pleva.

V blízkosti je ale prechod pre chodcov, ktorý nie je osvetlený a vo večerných hodinách prechádzajúcich ľudí na ceste nie je vidieť. „Ak dostaneme hlásenia, že autobus zamedzuje vo výhľade šoférom, budeme túto situáciu riešť s mestskou políciou,“ vysvetlila Michaela Platznerová z Kancelárie starostu.

Reklama kandidáta na miestneho poslanca zmizla len pred pár týždňami. Ak ale obyvatelia Petržalky dúfali, že zmizne aj autobus, dúfali márne.

Takto autobus parkoval na Dolnozemskej ceste: Kam až chcú kandidáti zájsť v predvolebných kampaniach? Táto sa prehliadnuť nedá

Autobus
4
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM