Kultúra

Biela noc sa ešte neskončila. Rozžiari Bratislavský kraj

Vybrané umelecké diela slovenských umelcov z Bielej noci budú môcť na prelome októbra a novembra vidieť aj návštevníci v Stupave, Senci a Budmericiach.

Ilustračný obrázok k článku Biela noc sa ešte neskončila. Rozžiari Bratislavský kraj
Zdroj: Facebook

Vybrané umelecké diela slovenských umelcov z Bielej noci budú môcť na prelome októbra a novembra vidieť aj návštevníci v niektorých mestách Bratislavského kra­ja.

Fotografka v Stupave

Interiér synagógy v Stupave už počas tohto víkendu rozžiarilo dielo Kataríny Hudačinovej. Výstava tam potrvá do nedele (22.10.). Ako informuje umelecká riaditeľka festivalu Zuzana Pacáková, najnovší výstavný projekt slovenskej fotografky Kataríny Hudačinovej predstavuje diela inšpirované islandskou prírodou, jej vulkanickou činnosťou, sopkami, lávovými poliami, mikrosvetom minerálov a svetelnými prírodnými javmi. Fotografia je pre ňu v tomto projekte predovšetkým nástrojom pre získanie umeleckého materiálu, ktorý ďalej rozvíja.

Senec aj Budmerice

Ďalším krajským mestom, ktoré uvedie dielo z Bielej noci, je Senec. V sobotu 28. októbra po zotmení o 19.00 h. umelecké zoskupenie BN Label bude pracovať s geometriou námestia. Farebný svetelný rytmus štvorcov vytvorí iluzórny priestor, ktorý dodá námestiu nový, neprebádaný rozmer.

Tretím miestom v kraji, ktoré zažije Bielu noc, sú Budmerice. Tunajší historický kaštieľ a jeho výnimočnú architektúru umocní v sobotu 4. novembra o 18.30 h. zoskupenie BN Label nasvietením fasády.

Festival súčasného umenia Biela noc sa na Slovensku každým rokom rozrastá, v Košiciach sa uskutočnil ôsmy a v Bratislave tretí ročník. Slovenské podujatie je súčasťou medzinárodnej siete White Night Europe.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM