Kultúra

Biela noc rozsvieti aj ďalšie mestá v Bratislavskom kraji

Vybrané umelecké diela súčasných slovenských umelcov budú môcť v druhej polovici novembra vidieť v Senci, Stupave i v Malackách.

Ilustračný obrázok k článku Biela noc rozsvieti aj ďalšie mestá v Bratislavskom kraji
15
Galéria
Zdroj: TASR

Vybrané umelecké diela súčasných slovenských umelcov budú môcť v druhej polovici novembra vidieť v Senci, Stupave i v Malackách.

Kde a kedy

Riaditeľka festivalu Zuzana Pacáková informovala, že v Senci počas tretieho novembrového víkendu oživí slovenský digitálny umelec Boris Vitázek fasádu Mestského múzea – Tureckého domu. Výtvarníčka Lucia Tállová zasa pripraví výstavu v priestoroch stupavskej synagógy. Vernisáž je v stredu 23. novembra a výstava potrvá do 6. decembra 2016.

„Svetelná projekcia oživí i malacký Zámocký park, a to počas posledného novembrového víkendu, keď sa tu predstaví svetelná inštalácia pod názvom Dots,“ doplnila Pacáková.

Projekt získava na popularite

Výkonný riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism (KOCR) Lukáš Dobrocký v tejto súvislosti uviedol, že bratislavský región je bohatý na atraktivity, ktoré lákajú turistov, vizuálny festival však dokáže osloviť i domácich. „Vďaka Bielej noci majú možnosť spoznať svoje mesto z iného uhla,“ povedal.

Projekt Biela noc sa na Slovensku každým rokom rozrastá. V Košiciach sa uskutočnil siedmy a v Bratislave druhý ročník, pričom slovenské podujatie je súčasťou medzinárodnej siete White Night Europe.

Ilustračný obrázok

Biela noc Bratislava 2016
15
Galéria
Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM