Kultúra

Bibliotéka už dávno nie je iba pre knihomoľov. Ponúkne mnohé jedinečné podujatia

Knižné novinky, stretnutia s autormi, autogramiády, krsty kníh, dramatizované čítania či tvorivé dielne pre deti. To je len zlomok toho, čo nájdete od 9. novembra v Inchebe.

Ilustračný obrázok k článku Bibliotéka už dávno nie je iba pre knihomoľov. Ponúkne mnohé jedinečné podujatia
11
Galéria

Bibliotéka je jediným knižným veľtrhom na Slovensku, ktorý má dlhú tradíciu a neodmysliteľne patrí k jesennému koloritu Bratislavy.

Pre vydavateľstvá sa stal dôležitou formou prezentácie svojej produkcie smerom k širokej verejnosti. Vďaka žánrovej rozmanitosti si na knižnom veľtrhu prídu na svoje fanúšikovia literatúry faktu, ženských románov, sci-fi, detektívok, detských kníh, náboženskej literatúry i poézie. Bibliotéku dopĺňa výstava vzdelávania a didaktickej techniky Pedagogika zameraná na prezentáciu učebníc, vzdelávacích softvérov a školských pomôcok.

Pokrstia nové knihy

Veľtrh ponúkne tituly, ktorým bude patriť tohtoročná jeseň, rozhovory so známymi spisovateľmi a tiež zaujímavý knižný program pre všetkých milovníkov kníh. Predstaví sa viac ako 200 vystavovateľov z viacerých európskych krajín.

Návštevníci na Bibliotéke narazia na žánrovú rozmanitosť vďaka ponuke vystavovateľov z radov vydavateľstiev, kníhkupcov, knižníc i antikvariátov. Okrem bohatého výberu sú lákadlom aj výrazné zľavy, vďaka ktorým bude možné zakúpiť si knihy už od jedného eura.

Knižný výber doplní množstvo literárnych aktivít. Na viacerých pódiách sú prichystané stretnutia s obľúbenými autormi, autogramiády, krsty kníh, dramatizované čítania či tvorivé dielne pre deti.

Bibliotéka otvorí svoje brány 9. novembra a potrvá do 12. novembra. Otvorené bude vo štvrtok a piatok od 9:00 do 20:00 hod., v sobotu od 10:00 do 20:00 hod. a v nedeľu od 10:00 do 18:00 hod.

Hity sezóny

Na Bibliotéke nebudú chýbať najočakávanejšie literárne počiny slovenských autorov a autoriek, ktoré majú ambíciu zaradiť sa medzi hity sezóny. Príde napríklad Jozef Banáš, ktorý predstaví svoju novinku Kód 917, 900-stranovú ilustrovanú knihu, kde spojil svoje doterajšie diela. Uvidíte aj najznámejšiu autorku historickej romance Janu Pronskú, ktorá na Bibliotéke uvedie na trh nový titul Kumánska princezná.

Na jednom pódiu budú debatovať redaktori TV JOJ Arpád Soltész a Veronika Homolová Tóthová o svojich úspešných prvotinách pre silnejšie povahy Mäso – Vtedy na východe a Mengeleho dievča. Jozef Karika predstaví rozsahovo najväčší slovenský román Čierny rok – Vojna mafie. Priestor dostane aj kniha Tajný denník mafiána – Róbert Holub z dielne Gustáva Murína či Dračia cisárovná od autora fantasy literatúry Juraja Červenáka.

Severskí autori

Po minuloročnom úspechu návštevy autora severského krimi Samuela Bjorka z Nórska Knižný veľtrh Bibliotéka 2017 navštívia ďalší populárni autori detektívok. Švédska dvojica scenáristov a spisovateľov Hans Rosenfeldt a Michael Hjorth stoja za dielami ako Tí, ktorí zlyhali, Hrob v horách, Učeň, Nemý svedok či Temné tajomstvá. Na veľtrhu Bibliotéka sa Hjorth & Rosenfeldt objavia v piatok 10. novembra o 18:00 hod. na Literárnom pódiu Panta Rhei.

Bibliotéka
11
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM