Jakub Haršany Správy

Bezručova v oblakoch prachu. Búracie práce sú v plnom prúde

Rekonštrukčné práce na budove bývalej nemocnice na Bezručovej ulici naďalej pokračujú. Pozrite sa, ako sa chátrajúci objekt postupne mení.

Ilustračný obrázok k článku Bezručova v oblakoch prachu. Búracie práce sú v plnom prúde
Zdroj: Dnes24.sk

O rekonštrukcii bývalej nemocnice v centre hlavného mesta sme vás naposledy informovali v júli. Vtedy sa ešte len začínali stavebné práce. My sme sa boli pozrieť, ako to na mieste, kde má vyrásť moderný polyfunkčný komplex, vyzerá dnes.

Búranie časti objektu Bezručova 3

Momentálne prebiehajú búracie práce na objekte Bezručova 3, a to konkrétne medzi hlavným vchodom a pamiatkovo chráneným objektom Bezručova 5. Na mieste sa následne vybuduje zariadenie staveniska a vjazd do podzemných garáží.

Podľa developerskej spoločnosti Bezručova Invest, ktorá projekt zastrešuje, pokračujú práce podľa plánu a prípravy rekonštrukcie budú prebiehať do konca roka. Celá prestavba by mala byť hotová do konca roka 2018.

Oproti pôvodnému plánu nastala v projekte jedna zmena. Namiesto štyroch podlaží bude mať podzemná garáž len tri podlažia.

Kapacita parkovacích miest sa tak zníži z 247 na 199. Zmenu si vyžiadala nepriaznivá situácia hladiny podzemnej vody.

Komplex bude zahŕňať ubytovacie či administratívne priestory

Po dokončení bude budova Bezručova 3 slúžiť predovšetkým na bývanie. „Na druhom až šiestom nadzemnom podlaží bude 57 bytov pre trvalé bývanie a 21 apartmánov pre prechodné ubytovanie,“ informoval Stavebný úrad mestskej časti Staré Mesto. Na prízemí vznikne nákupná pasáž a časť priestorov je vyhradená pre zdravotnícke zariadenia.

Objekt Bezručova 5, ktorá je vyhlásená za pamiatkovo chránenú budovu, zostane v nezmenenej forme. Slúžiť by mala predovšetkým na administratívne účely, ale tiež tu budú ubytovacie priestory či zdravotnícke zariadenia.

Už mesiace pred dokončením komplexu sa naďalej predávajú byty a apartmány a od októbra by mal investor začať s predajom kancelárskych priestorov.

Čítajte aj: Projekt Fuxova: Zachytili sme, ako nový obytný dom postupne rastie do výšky

Rekonštrukcia Bezručova
16
Galéria
Foto: Jakub Haršany / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM