Nina Táborská Rôzne

Bezručova má ďalšie povolenie. Čo prinesie luxusný bytový komplex do Starého Mesta?

Byty, apartmány, administratívna budova, bazén aj sauny. To všetko bude súčasťou komplexu na Bezručovej 5, ktorý získal potrebné povolenia.

Ilustračný obrázok k článku Bezručova má ďalšie povolenie. Čo prinesie luxusný bytový komplex do Starého Mesta?
Zdroj: Architekti RULES

Jedny z najvýznamnejších funkcionalistických pamiatok Bratislavy, objekty bývalej poisťovne a neskôr nemocnice na Bezručovej 3 a 5 sa dočkajú rozsiahlej obnovy. Vyrastie tu luxusný bytový komplex Bezručova Residence.

V budove, ktorá kedysi plnila funkciu Zemskej úradovne a neskôr nemocnice s poliklinikou, obsadia prízemie a prvé podzemné podlažie opäť zdravotnícke zariadenia, ostatné poschodia budú patriť bytom. Staršia budova – Bezručova 3, získala stavebné povolenie v lete minulého roka a s predajom bytov začal developer ešte v novembri.

Tvoriť ju bude šesť poschodí s piatimi podzemnými podlažiami. Garáž bude mať štyri poschodia a ponúkne 247 parkovacích miest. Na ostatných podlažiach investor plánuje vybudovať 57 bytov a 21 apartmánov. Prevažne ide o dvojizbové byty doplnené o jedno-, troj- a štvorizbáky. Apartmány budú mať najviac tri izby. Ceny bytov sa pohybujú od 103-tisíc za jednoizbový byt o výmere necelých 29 m2, po 398-tisíc za štvorizbový byt o výmere takmer 90 m2.

Stavebné povolenie získala nedávno už aj druhá časť – Bezručova 5, ktorá je vyhlásená za pamiatkovo chránenú budovu. Bezručova 5 má byť využitá najmä na administratívne účely. Súčasťou však bude aj šesť bytov a 33 apartmánov, prvé dve podlažia má obsadiť wellness centrum s bazénom a saunami. Nebudú tu chýbať ani ambulancie, reštaurácie a bar. Pôvodný zámer bol tu vybudovať štvorhviezdič­kový hotel.

Developerom projektu Bezručova Residence je spoločnosť Bezručova Invest, ktorá získala tieto nehnuteľnosti v roku 2008.

„Starší objekt na Bezručovej 3 plnil funkciu Zemskej úradovne, mladší na Bezručovej 5 Okresnej sociálnej poisťovne. Budovy s rôznymi funkciami mali vďaka rovnakým autorom vyváženú, vzájomne súvisiacu kompozíciu. Stavby sú považované za jedny z ich najlepších diel a zároveň za jedny z vrcholných stavieb funkcionalizmu v Bratislave,“ informujú architekti Rules na svojej oficiálnej stránke.

Prečítajte si tiež: Realitný trh prekvitá: O ktoré novostavby v Bratislave je najväčší záujem

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM