Nina Táborská Rôzne

Bezplatné cestovanie opäť rozdelí ľudí: Cestovať zadarmo už budú aj vdovy či siroty po bývalých vojakoch, policajtoch a hasičoch

Už teraz cestovanie rozdeľuje ľudí na dva tábory. Bezplatné cestovanie vlakmi sa bude od decembra tohto roku po novom vzťahovať aj na vdovy či siroty po bývalých vojakoch, policajtoch alebo hasičoch. Bude v Bratislave ďalšia petičná akcia?

Ilustračný obrázok k článku Bezplatné cestovanie opäť rozdelí ľudí: Cestovať zadarmo už budú aj vdovy či siroty po bývalých vojakoch, policajtoch a hasičoch
Zdroj: TASR

Kabinet premiéra Roberta Fica totiž na svojom dnešnom zasadnutí odsúhlasil doplnenie k Návrhu na realizáciu opatrení finančného, ekonomického a sociálneho balíčka vlády v železničnej osobnej doprave. Bezplatné cestovanie rozdelilo Slovákov na dve skupiny. Dôkazom bola aj petičná akcia, ktorú v Bratislave zorganizovalo občianske združenie Nová Generácia.

Materiál ministrom predložil šéf rezortu dopravy Ján Počiatek. Na základe neho budú môcť cestovať vlakmi zadarmo aj poberatelia vdovských výsluhových dôchodkov, vdoveckých výsluhových dôchodkov, sirotských výsluhových dôchodkov a invalidných výsluhových dôchodkov.

To sa týka bývalých policajtov, profesionálnych vojakov, príslušníkov Hasičského a záchranného zboru, Horskej záchrannej služby a colníkov. Opatrenie má minister Počiatek zaviesť do praxe od 1. decembra tohto roku.

Doteraz sa pritom bezplatná železničná doprava vzťahuje na deti do 6 rokov, študentov denného štúdia do 26 rokov, seniorov od veku 62 rokov a tiež poberateľov dôchodkov podľa zákona o sociálnom poistení. To znamená starobných dôchodcov, ale aj poberateľov predčasných starobných dôchodkov, vdovských, sirotských a invalidných.

Cestovanie vlakmi na nulové lístky sa spustilo od pondelka 17. novembra. Bratislava24.sk bola pri tom. Reportáže nájdete TUTU.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM