Maros Palesch Kultúra

Bezplatná prehliadka hradieb

BRATISLAVA - STARÉ MESTO, 16.06.2011. Mestská časť Bratislava-Staré Mesto spustilo v máji projekt bezplatných prehliadok pre všetkých Staromešťanov, ako aj návštevníkom mestskej časti. V sobotu, 18. júna 2011 o 14.00 hod., sa uskutoční v poradí tr

Stretnutie záujemcov bude na Hlavnom námestí pred Rolandovou – Maximiliánovou fontánou. Sprevádzať ich bude profesionálna sprievodkyňa Helena Navrátilová, ktorá minulý rok dostala ocenenie Bratislavského kultúrneho a informačného strediska. Náučné vychádzky po meste robí už 46 rokov.

Témou budú bratislavské mestské opevnenia.

Všetci, ktorí sa prídu pozrieť a oboznámiť s históriu Starého Mesta, sa dostanú na miesta, ktoré nie sú bežne obyvateľom prístupné. Staré Mesto v spolupráci s mestským investorom pamiatkovej obnovy Paming pripravila vstup do mestských hradieb pri Dóme sv. Martina.

Bezplatné prehliadky centra sú súčasťou plánovaného projektu „Poznaj Staré Mesto“, ktorý chce samospráva spustiť na jeseň. Okrem pravidelných bezplatných prehliadok centra mesta s rôznymi témami – ako napríklad staré bratislavské kaviarne a viechy, či staré dunajské ramená, by sa projekt mal rozšíriť aj do základných škôl, aby si cestu k bohatej histórii Bratislavy našli aj deti.

Ďalšie bezplatné prehliadky sa uskutočnia v septembri a októbri. Mestská časť pripraví opäť atraktívne vychádzky pre všetkých tých, ktorí chcú spoznávať históriu zaujímavých miest v Starom Meste.

Zároveň v týchto dňoch pripravila bratislavská župa v spolupráci s Bratislavským okrášľovacím spolkom bezplatné prehliadky mesta, ktorými sprevádzajú študenti stredného odborného učilištia v špecializácii na cestovný ruch.

Zdroj: MČ Bratislava – Staré Mesto, Tomáš Halán.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM