Maros Palesch Krimi

Bezpečnostné opatrenia v hlavnom meste

V súvislosti s dnešnými ohlásenými verejnými zhromaždeniami v Bratislave Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave aj tentoraz prijalo opatrenia bezpečnostného charakteru.

Prvé zvolané oznámené verejné zhromaždenie sa má uskutočniť na Námestí SNP v čase od 12.00 hod do 19.00 hod, druhé sa má začať na tomto mieste o 19.30 hod, ukončené by malo byť o 20.30 hod. Na Námestí slobody je oznámené tretie verejné zhromaždenie, ktoré sa má začať o 16.00 hod, trvať má do 19.00 hod.

Z uvedeného dôvodu je KR PZ v Bratislave pripravené napomôcť zvolávateľom ako aj mestskej polícií pred, počas a po ukončení zhromaždení zabezpečiť verejný poriadok v meste, je pripravené zabezpečiť ochranu života, zdravia a majetku občanov, ako aj postarať sa o bezpečnosť a plynulosť v cestnej premávke.

Pevne veríme, že účastníci zhromaždenia využijú svoje právo vyjadriť svoj názor bez toho, aby sa zhromaždenia odklonili od ich účelu a názor prejavia spôsobom, ktorý bude dôstojný. To znamená, že budú dodržiavať ustanovenia zákona o zhromažďovacom práve, budú ohľaduplní a budú dodržiavať pokyny zvolávateľa, zástupcu mestskej časti a polície.

V prípade, ak by sa zhromaždenia odklonili od svojho účelu, polícia v zmysle zákona o Policajnom zbore využije všetky zákonné možnosti na zjednanie nápravy, aby verejný poriadok v meste obnovila.

V čase zhromaždenia nie sú plánované žiadne dopravné obmedzenia. Situáciu v cestnej premávke bude polícia monitorovať a v prípade potreby je pripravená prijať opatrenia k obmedzeniu dopravy a následnej obnove.

Zdroj: KR PZ Bratislava, Tatiana Kurucová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM