Správy

Bezpečnejšie v uliciach Bratislavy. Mesto osádza reflexné odrazky na cesty

Z dôvodu zvýšenia bezpečnosti cestnej premávky mesto v priebehu marca osadilo na vybraných uliciach trvalo zapustené reflexné odrazky. Ďalšie ešte pribudnú.

Ilustračný obrázok k článku Bezpečnejšie v uliciach Bratislavy. Mesto osádza reflexné odrazky na cesty
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát

Hlavné mesto počas marca pracovalo na úpravách dopravnej infraštruktúry v Bratislave. Pracovníci osadili trvalo zapustené reflexné odrazky, natierali zábradlie v stredovom páse aj lavičky na Starom moste.

Reflexné odrazky

Z dôvodu zvýšenia bezpečnosti cestnej premávky mesto pristúpilo k osadzovaniu trvalo zapustených reflexných gombíkov na vybraných komunikáciách, hlavne tam, kde boli komunikácie opravované a boli dané nové asfaltové povrchy.

Do dnešného dňa sú osadené trvalo zapustené odrazky na týchto uliciach:

  • Cesta na Senec – 625 ks
  • Rožňavská – 691 ks
  • Trnavská – 670 ks

V priebehu nasledujúceho týždňa budú osadené odrazky na Einsteinovu ulicu v počte 440 ks a Panónsku cestu v počte 692 ks. Celkový počet osadených odraziek bude 3 118 ks.

Osadia hniezda

Začiatkom ďalšieho týždňa dôjde aj k náprave chýb z minulosti a osadíme umelé hniezda pre belorítky na moste SNP. Osadenie hniezd je koordinované s odborníkmi a ochranármi, pričom inštalácia umelých hniezd sa uskutoční cez noc z utorka na stredu 4. apríla.

V predchádzajúcich dňoch prebiehali aj realizačné práce v stredovom deliacom páse na Moste SNP. Dodávateľ vykonal údržbu – náter zábradlia, ktoré slúži na zvýšenie bezpečnosti premávky na tomto úseku komunikácie, teda zabraňuje prebiehaniu ľudí cez štvorprúdovú Panónsku cestu v úseku OC Aupark.

V priebehu posledných dní vykonalo mesto taktiež údržbu mobiliáru vyhliadkových terás na Starom moste. Išlo o náter drevených častí lavičiek a odpadkových košov ošetrujúcim náterom.

Úpravy dopravnej infraštruktúry
4
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM