Nina Táborská Iné športy

Bežecký špeciál: Čo ste o behu nevedeli? Toto sú dôvody prečo začať

Dnes začína v hlavnom meste týždeň mobility. Kampaň, ktorá má ľudí vytiahnuť z áut a donútiť ich k pohybu. V rámci tejto akcie sa rozhodla zapojiť aj Bratislava24.sk a prinášame vám jedinečný víkendový bežecký špeciál.

Ilustračný obrázok k článku Bežecký špeciál: Čo ste o behu nevedeli? Toto sú dôvody prečo začať
Zdroj: TASR

Pocit slobody a objavovania vlastných možností, zbavenie sa nadbytočných kilogramov, zlepšenie vlastnej kondície, odreagovanie, relax, spoznávanie nových ľudí či nových možností, kam až človek dokáže zájsť na vlastných nohách.

Dôvodov prečo sa ľudia rozhodnú pre tento šport je veľa. Ponúkame vám niekoľko z nich. Presvedčte sa o tom, že kto beží ten žije.

Beh lieči

V Bratislave možno stretávať stále viac ľudí, ktorí behajú. Ich cieľom však nie je len strata hmotnosti, ako si väčšina z nás môže myslieť. Ľudia holdujú tomuto športu preto, aby boli zdraví. Rozvíja sa pri ňom všetko svalstvo, zvyšuje sa kapacita pľúc, metabolizmus a imunita sa stávajú šilnejšími a odolnejšími.

Beh je vhodný aj pre tých, ktorí majú vysoký cholesterol, bolesti chrbtice dokonca aj hlavy. V neposlednom rade posilňujete svoje šľachy.

Buďte fit

Ak potrebujete zlepšíť svoju kondíciu, zvýšiť flexibilitu či koordináciu tela, potom je beh to, čo hľadáte. Pravdaže dochádza aj ku strate hmotnosti, teda nie len že sa cítite a vyzeráte lepšie, ale aj chudnete. Pre človeka predstavuje najprirodzenejší pohyb, rýchlo si teda behanie obľúbite a stane sa pre vás závislosťou.

Bežte za šťastím

Mali ste namáhavý deň v práci, alebo v škole veľa písomiek? Ste v strese a necítite sa vo svojej koži? Bežte!

Beh je ideálny šport na zbavovanie stresu a uvoľnenie psychiky. Dožičí vám pocit, že na chvíľku môžete od všetkého utiecť, prečistiť si myseľ a získať chvíľku len pre seba.

Dostaví sa pocit uvoľnenia a váš spánok bude oveľa lepší.

Predtým ako sa pustíte na útek, presvedčte sa, že všetko robíte správe. Ako behať a vyvarovať sa chybám vám Bratislava24.sk povie už zajtra.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM