Rôzne

Bežecký čin roka: Druhý ročník UltraLanovky pred štartom vyzbieral takmer 6 000 eur!

Charitatívny beh UltraLanovka pre detský hospic Plamienok zožal veľký úspech. Na podujatí Running Gala si jeho autor Martin Urbaník prevzal prestížne ocenenie Bežecký čin roka.

Ilustračný obrázok k článku Bežecký čin roka: Druhý ročník UltraLanovky pred štartom vyzbieral takmer 6 000 eur!
Zdroj: ĽudiaĽuďom.sk

Stalo sa tak týždeň pred druhým ročníkom ultramaratónskeho behu. Nie je to však jediný úspech projektu. Viac ako týždeň pred štartom sa totiž vypredala kategória ULTRA bežci!

Bežecký čin roka 2016

Druhý ročník unikátneho 24-hodinového behu pre Plamienok štartuje o polnoci 8. apríla na bratislavskej Kolibe. Veľký úspech však UltraLanovka zaznamenala pred svojim začiatkom. „Okrem ocenenia Bežecký čin roka 2016 je významným faktom aj to, že viac ako týždeň pred samotným štartom sa úplne vypredala katergória pre ultra bežcov, ktorej kapacita bola 50 miest. Pre detský hospic Plamienok sme tak získali úžasnú štartovaciu sumu 5 961 eur,“ vysvetlil autor projektu Martin Urbaník.

UltraLanovku už druhý rok podporujú aj Silvia a Luboš. Prvý ročník obaja z dôvodu zranenia bežať nemohli, o to viac sa tešia na tento ročník. „Dva mesiace pred prvým ročníkom tohto projektu som absolvovala operáciu chodidla, takže v čase UltraLanovky som stále chodila pomocou barle. Je to krásna myšlienka, tak som sa ju rozhodla podporiť aj napriek tomuto zraneniu,“ vysvetľuje Silvia.

Charitatívny beh

Projekt charitatívneho behu pre detský hospic Plamienok je pre ňu zároveň aj významnou spoločenskou udalosťou. „Keďže som bežec, nedalo mi to a chcela som túto silnú myšlienku podporiť. Takže som vyšliapala trať 10krát aj s barlou,“ dodáva Silvia. „Úžasné je, že aj rekreační bežci si môžu terén a samotný beh prísť vyskúšať, pretože majú k dispozícii čipy na zapožičanie za dobrovoľný príspevok a ich kilometre sa tiež rátajú. Ja som tiež minulý rok kvôli zraneniu trať len prešiel. Tento rok sa už chystám skutočne obehnúť 24-hodinovku,“ povedal Ľuboš.

Druhý aprílový víkend teda patrí významným bežeckým udalostiam. Po sobotnom ultramaratóne čaká bežeckých nadšencov obľúbený beh Devín – Bratislava v nedeľu. „Radi by sme ľuďom vyslali správu, že nič nie je lepšie, ako pred pretekmi prísť a fyzickú pripravenosť vystužiť psychickou, mentálnou motiváciou, ktorú pri UltraLanovke bežci jednoznačne získajú. Okrem behu alebo prechádzky sa môžu návštevníci povoziť na lanovke, ktorá bude premávať v ten deň bezplatne a iných členov bežeckej komunity tak povzbudiť v snahe Plamienku pomáhať,“ vysvetľuje autor projektu Martin Urbaník.

Nezabudnite teda, každý kilometer, či už odbehnutý, odkráčaný alebo prejazdený na lanovke je prejavom podpory Plamienku. V prvom ročníku bežci podporili tento projekt sumou 10 274,20 eur. Druhý ročník bude určite úspešnejší! Projekt môžete podporiť aj zaslaním daru prostredníctvom darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk na výzvu UltraLanovky alebo SMSkou. Bližšie informácie nájdete na www.ultralanovka.sk.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: ĽudiaĽuďom.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM