Jakub Haršany Šport

Bežeckí nadšenci sa zišli v Pezinku. Pretekalo sa v náročných podmienkach

Milovníci aktívneho pohybu a zdravého životného štýlu sa dnes stretli v Pezinku na 5. ročníku podujatia Beh Pezinkom, ktorý je určený aj pre rekreačných bežcov.

Ilustračný obrázok k článku Bežeckí nadšenci sa zišli v Pezinku. Pretekalo sa v náročných podmienkach
Zdroj: Dnes24.sk

Účastníci behu sa stretli v Zámockom parku Pezinok, kde bol naplánovaný aj oficiálny štart hlavných pretekov. Tie odštartovali o 14. hodine a na štarte stálo takmer 600 účastníkov. Na bežcov čakala trasa dlhá 9 kilometrov s prevýšením 68 metrov.

Trať ďalej pokračovala ulicami mesta až k vinohradom s vôňou zrejúceho hrozna. Bežci postupne prešli okolo Areálu zdravia Rozálka a vrátili sa naspäť do parku, kde ich už čakal cieľ.

Kto skončil na prvých miestach

Ako prvý preťal víťaznú pásku Martin Žigo s časom 35:05 min., ktorý zároveň vyhral aj kategóriu mužov do 39 rokov. V kategórii od 40 do 49 rokov zvíťazil Pavol Kupec. Najrýchlejší medzi mužmi nad 50 rokov bol Ervín Páleník.

Celkovou víťazkou medzi ženami sa stala Alexandra Lalová s časom 41:19 min., ktorá vyhrala aj svoju kategóriu do 34 rokov. V kategórii 35 až 49 rokov zvíťazila Réka Matoušková. Medzi 50-ročnými a staršími ženami triumfovala Libuša Fordinálová.

Okrem hlavného behu sa ešte predpoludním konal aj pretek detí. Tie najmenšie do 6 rokov mali trať dlhú len 100 metrov, ale o to viac sa snažili byť prvé v cieli. Bežali aj deti v kategóriách 7 až 10 rokov a 11 až 16 rokov.

Bežalo sa vo veľkom teple

Dnešný slnečný deň dal bežcom zabrať asi trocha viac ako si mysleli. Pred pretekom upozorňovala na horúčavu aj organizátorka podujatia Lucia Vitálošová: „Rešpektujte svoje telo. Chcem vás všetkých vidieť v cieli.“ Bežci si jej slová vzali k srdcu a celý pretek sa zaobišiel bez výraznejších komplikácii.

Podľa usporiadateľov je ich zámerom, okrem samotného zorganizovania skvelého športového podujatia, zároveň upozorniť na krásy mesta Pezinok. Partnerom podujatia bola aj spoločnosť SWAN, ktorá je novým telekomunikačným operátorom.

Po vyhlásení výsledkov a ocenení najlepších bežcov bola pre návštevníkov pripravená ešte bohatá tombola s viacerými hodnotnými cenami. Akcia splnila svoj účel a organizátori veria, že sa stretnú znova o rok.

Čítajte aj: Bratislavu čaká pestrý víkend plný športu pre všetkých, ktorí sa radi hýbu

Beh Pezinkom 2016
2
Galéria
Beh Pezinkom 2016
22
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM