Správy Samospráva

Betlehemské svetlo svieti už aj v Primaciálnom paláci

Plamienok Betlehemského svetla sa každoročne pred Vianocami zapaľuje v betlehemskej jaskyni, kde sa podľa tradície narodil Ježiš Kristus.

Ilustračný obrázok k článku Betlehemské svetlo svieti už aj v Primaciálnom paláci
5
Galéria
Zdroj: Ivo Nesrovnal Facebook

Betlehemské svetlo žiari už aj v Primaciálnom paláci v hlavnom meste, kde si ho môžu prísť ľudia odpáliť každý deň do pondelka 26. decembra od 8:00 do 22:00 hod. Betlehemské svetlo prevzal bratislavský primátor Ivo Nesrovnal od slovenských skautov.

Posolstvo pokoja a lásky

„Som rád, že Betlehemské svetlo pokoja už žiari v Primaciálnom paláci. Pevne verím, že si Bratislavčania či návštevníci mesta prídu po svetielko s tichým prianím, aby sa pokoj a porozumenie šírili od človeka k človeku a navzájom nás spájali v konaní skutkov dobra,“ povedal Nesrovnal.

Posolstvo Betlehemského svetla vychádza z univerzálnych ľudských hodnôt a nesie posolstvo pokoja, nádeje, lásky a porozumenia medzi ľuďmi na celom svete. Spája každoročne všetkých ľudí dobrej vôle a je neodmysliteľnou súčasťou pokoja vianočných sviatkov.

Plamienok Betlehemského svetla sa každoročne pred Vianocami zapaľuje v betlehemskej jaskyni, kde sa podľa tradície narodil Ježiš Kristus. Odtiaľ ide letecky najskôr do Viedne, odkiaľ ho roznášajú skauti do miest a obcí po celej Európe a tiež do niekoľkých amerických krajín.

Betlehemské svetlo, ktoré má na Slovensku už 27-ročnú tradíciu, doručia slovenskí skauti do viac ako 300 miest a obcí na celom Slovensku a tiež na Lomnický štít.

Betlehemske svetlo
5
Galéria
Zdroj: Ivo Nesrovnal Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM