Ľuba Lesná Futbal

"Belasí" konečne triumfovali: Vďaka vlastnému gólu Ružomberok prehral

Futbalisti úradujúceho slovenského šampióna ŠK Slovan Bratislava prelomili vo Fortuna lige 2014/2015 negatívnu sériu piatich zápasov bez víťazstva. V nedeľňajšej dohrávke 15. kola najvyššej domácej súťaže triumfovali na pôde MFK Ružomberok 2:1.

Ilustračný obrázok k článku "Belasí" konečne triumfovali: Vďaka vlastnému gólu Ružomberok prehral
Zdroj: TASR

Vyhrali napriek tomu, že dosiahli len jeden gól z kopačky Lestera Peltiera. Za Ružomberok skóroval Juraj Vavrík, k triumfu hostí dopomohol vlastným gólom Oliver Práznovský. Český tréner Jozef Chovanec sa tak tešil z premiérového triumfu od príchodu na lavičku „belasých“.

Prvý polčas

V úvode v domácich radoch bolo cítiť rešpekt z majstra, no postupne sa zverenci trénera Ladislava Šimča osmeľovali. V 2. min Soumah využil zaváhanie Práznovského a bola z toho prvá šanca, ale hosťujúci útočník z uhla prestrelil. V 16. min sa v bratislavskej šestnástke uvoľnil Mance a tiesnený otestoval Perniša. V 37. min Janič poslal loptu do „ohňa“, Kružliak hlavou predĺžil na Vavríka a ten za pomoci ľavej žrde trafil do siete. Liptáci sa však tešili z vedenia len tri minúty, do centra Milinkoviča nastavil hlavu Práznovský smoliarsky poslal loptu do vlastnej siete.

Druhý polčas

„Belasí“ vstúpili do druhého dejstva aktívnejšie, no v 56. min to bol Zreľák, ktorý dostal kolmicu za obranu hostí a ľavačkou pálil nad. V 62. min Bagayoko nacentroval loptu na hranicu päťky, brankár Lešňovský „zaspal“ na čiare a Peltier pohodlne hlavou dostal Slovan do vedenia. Od stavu 1:2 sa zväčša futbalové dianie odohrávalo na domácej polovici ihriska pod bratislavskou kontrolou. V závere predsa prišli šance „Ruže“ na vyrovnanie. V 82. min Zreľák potiahol loptu po ľavej strane, oslovil nabiehajúceho Nagya, lenže kapitánovi MFK strela nesadla. V 88. min miliónovú príležitosť zavraždil Lupták, keď z desiatich metrov zoči-voči Pernišovi neuspel.

Ladislav Šimčo, tréner Ružomberku

„Do zápasu sme vstúpili tak ako sme chceli. Cieľom bolo čo najdlhšie držať bezgólový stav a z rýchlych kontier sa pokúsiť dať nejaký gól. Vzhľadom na výškovú prevahu, ktorú sme mali do príchodu Hudáka, sme rátali aj s tým, že sa dá využiť nejaká štandardná situácia. Tá nám aj vyšla na 1:0. Bohužiaľ inkasovali sme také góly, ktoré sa nesmú inkasovať. Na to sme doplatili, a preto Slovan vyhral.“

Jozef Chovanec, tréner Slovana

„Stretli sa dva tímy, ktoré nie sú v optimálnej pohode. Myslím si, že to bolo vidieť celý zápas. Aj keď sme prvý polčas začali aktívne, neboli sme takí odvážni a presní. Príležitosti, do ktorých sme sa dostali, sme zle riešili. Zápas bol vyrovnaný. Boli sme o pár minút dlhšie na lopte než súper, ktorý hral perfektne a čakal na našu chybu. V závere sme sa strachovali o výsledok, mali sme veľké šťastie, že Ružomberok tesne pred koncom nevyrovnal z vyloženej šance.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM