Rôzne Správy

Beh UltraLanovka sa blíži: Pomáhať môžete aj benefičnou aukciou

Druhý ročník charitatívneho behu UltraLanovka pre deský hospic Plamienok sa koná už o pár dní. Presne o polnoci z piatka na sobotu sa na štarte stretne presne 50 ultra bežcov.

Ilustračný obrázok k článku Beh UltraLanovka sa blíži: Pomáhať môžete aj benefičnou aukciou
Zdroj: Ľudia ľuďom

Druhý ročník charitatívneho behu UltraLanovka pre deský hospic Plamienok sa koná už o pár dní. Presne o polnoci z piatka na sobotu sa na štarte stretne presne 50 ultra bežcov, ktorí si štartovné kúpili viac ako týždeň pred behom a Plamienku tak pomôžu sumou takmer 6 000 eur.

Aj pre tých, ktorí sa behu nevenujú, pripravili organizátori viacero foriem pomoci a skvelý program!

Zuzana je mamou troch chlapcov. Prvý ročník ultramaratónskeho charitatívneho behu prekráčala len pár dní pred pôrodom. „Myšlienka tohto behu sa nám tak veľmi páčila, že sme sa aj s manželom rozhodli podporiť organizáciu, ktorá pomáha deťom stráviť posledné chvíle doma s rodičmi. Manžel po nočnom behu odišiel do práce a po návrate z nej pokračoval až do konca. Ja som vtedy bola týždeň pred pôrodom,“ opisuje Zuzana.

„Nakoniec sme prešli dva okruhy, celá rodina aj s deťmi držiac sa za ruky aj s dieťatkom v brušku. Tento rok pôjdeme jednoznačne opäť. Manžel bude bežať, ja budem s deťmi kráčať.“

Zdroj: YouTube.com

Aj pre tých, ktorí bežať nechcú majú organizátori v zálohe zaujímavý program. Plamienok môžu podporiť všetci záujemcovia zaslaním daru prostredníctvom darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk na výzvu UltraLanovky. Pomôcť môžete aj tak, že sa prídete povoziť na lanovku medzi Kolibou a Snežienkou, ktorá bude v ten deň premávať bezplatne. Najazdené kilometre sa započítajú do výzvy, ktorú vyhlásili ultrabežci tým, čo nebežia.

V sobotu od 15:30 hod. do večerných hodín sa návštevníci môžu tešiť aj na kultúrny program. Predstaví sa bretónska skupina Roc´hann s originál bretónskym gajdošom, ktorý bude svojimi gajdami dvíhať morálku ultra bežcom aj dobrovoľníkom. Zaspievať a zahrať príde aj Chick2Chick Trio, prejavia tak podporu projektu UltraLanovka pre Plamienok.

Zdroj: YouTube.com

Na podujatí sa predstaví aj StandUp komik Stano Staško so svojim vystúpením, ktoré bude spojené a benefičnou aukciou obrazu s názvom „PLAMIENOK“. Tento obraz do dražby venoval bez nároku na honorár a odovzdá novému majiteľovi jeho autor Boris Chmel. Vyvolávacia cena obrazu maľovaného na plátno akrylom vo formáte 80 × 60 je 120 eur. Aj vydražená suma sa započíta do celkovej sumy, ktorú organizátori venujú Plamienku. Bližšie informácie o podujatí na www.ultralanovka.sk

Zdroj: ĽudiaĽuďom.sk
Zdroj: ĽudiaĽuďom.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM