KAW Kultúra

Bavte sa až do rána! Veľký prehľad plesov a bálov v Bratislave

Plesová sezóna je v plnom prúde a hlavné mesto čaká ešte niekoľko zaujímavých podujatí. Zoberte partnera a ukážte sa aj vy na niektorom z bratislavských bálov.

Ilustračný obrázok k článku Bavte sa až do rána! Veľký prehľad plesov a bálov v Bratislave
13
Galéria
Zdroj: TASR

DEVANA bál

Vedeli ste, že na Slovensku je organizácia, ktorá združuje poľovníčky? A majú dokonca svoj ples. Spolu s Občianskym združením Devana organizuje Klub slovenských poľovníčok zábavu pri dobrom jedle pripravenom z diviny, prezentáciu výborných vín slovenskej produkcie a piva z najstaršieho slovenského pivovaru. Na bále vystúpia Marcella Molnárová, Jozef Laufer, Kuštárovci a ďalší.

27. január / Incheba Expo Aréna / 19:30 hod. / vstupné 70 eur

Ples Vranovčanov

Je dávno známe, že Východniari sa vedia zabávať. Pridajte sa k nim na Plese Vranovčanov. V programe uvidíte Paľa Haberu, Samuela Tomečka a Milujem Slovensko band, Michala Hudáka, ľudovú hudbu Jána Stupku a ďalších.

28. január / Hotel DoubleTree by Hilton / 19:00 hod.

XVII. petržalský maškarný ples

Na petržalskom plese sa fantázii medze nekladú. Platí tam pravidlo, že čím bláznivejšia a nápaditejšia je maska, tým je väčšia zábava a, samozrejme, aj šanca na výhru ceny za najlepšiu masku večera. Či vo vlastnom alebo v požičanom, či za pekných alebo škaredých, hlavnou úlohou je dobre sa zabaviť. V tanečnom rytme spríjemnia večer hudobné skupiny Hit Band, Modus Memory, ľudová hudba Ekonóm a ďalší.

3. február / Dom kultúry Zrkadlový háj / 19:00 hod. / vstupné 35 eur

Reprezentačný ples Mestskej časti Vajnory

Vajnorčania sa môžu veseliť na plese ich mestskej časti. Nebude chýbať kvalitná hudba ani dobré jedlo. O zábavu sa postará okrem iných aj Robo Opatovský a Kuštárovci.

4. februára / Dom kultúry Vajnory / 19:00 hod. / vstupné 35 až 45 eur

48. Bál Záhorákú

Záhoráci sa budú zabávať pri kapele bratov Zajíčkovcov z Plaveckého Štvrtka. Hosťom bálu bude tiež šaštínska rodáčka Jana Kociánová. Vystúpi aj folklórny súbor Leváranek a súbor Fjertúšek.

4. február / hotel Pressburg / 19:30 hod. / vstupné 30 eur

Zdroj: TASR

Ples hotela Tatra

Minulý rok sa hotel Tatra rozhodol obnoviť tradíciu kultúrneho a spoločenského života aké tu boli za čias Tatra revue organizáciou plesu. Ten prvý, minuloročný, bol veľmi úspešný. Zopakujú si ho preto aj v roku 2017. Plesajúcich čaká skvelý program v podaní SAMA TOMEČKA & LIVE BAND, tanečné vystúpenie zabezpečí TOPCENTRUM, luxusný módny butik V&E fashion predvedie MÓDNU PREHLIADKU s kolekciou spoločenských šiat a nebudú chýbať ani spevácke vystúpenia v réžii divadla Nová Scéna.

4. február 2017 / Hotel Tatra / 19:00 hod. / vstupné 50 eur

XIX. ples východniarov

Východniari sa už tradične stretávajú na svojom plese v hoteli DoubleTree by Hilton. Tento rok ich bude zabávať okrem iných aj Natália Hattalová a Ľuboš Sarnovský.

4. február / Hotel DoubleTree by Hilton / 19:00 hod. / vstupné 65 eur

1. Raw Food Ples

Ak ste priaznivci RAW FOOD, vegánskeho a vegetariánskeho jedla, v reštaurácii Bemba rozmaznajú vaše chuťové poháriky najlepšími kulinárskymi dobrotami. Uvarí ich pre vás raw food šéfkuchár Robo Horváth z tých najkvalitnejších surovín. Okrem úžasného gastronomického zážitku sa môžete tešiť aj na bohatý hudobný program.

10. február / DK Ružinov / vstupné 49 eur

Benefičný Medický ples

Dobrá nálada, chutné jedlo a čarovná atmosféra vás čaká na už 96. ročníku benefičného Medického plesu v sále A0 v priestoroch Incheby. Na plese vystúpia známe slovenské a zahraničné umelecké telesá ako Saragossa band, Elán, orchester Gustáva Broma so sólistami, Replay band a iní.

11. február / Incheba / 19:00 hod.

Bratislavský bál

Bratislavský bál už tradične uzavrie plesovú sezónu. Hostia sa budú môcť zabávať na troch scénach, kde vystúpia domáci i zahraniční interpreti. Nebude chýbať tradícia uvedenia mladých dám a pánov do spoločnosti alebo každoročné polnočné prekvapenie.

Počas bálu bude udelená aj Cena Júliusa Satinského – Bratislavská čučoriedka. V kategórii Osobnosť získal prestížne ocenenie v roku 2016 herec Marián Labuda a v kategórii Idea – počin roka Illah van Oijen a Barbara Zavarská za vytvorenie bratislavského Dobrého trhu a koncept oživenia ulíc a dvorov starej Bratislavy. Tohtoroční laureáti budú opäť odhalení až počas bálu.

18. február / Reduta / 20:00 hod.

Ružinovský maškarný bál

Počas 2. ročníka Ružinovského maškarného bálu vystúpi Katie&Charlie (Katka Ivanková a Karol Csino) so svojou swingovou a kabaretnou šou. Prísť v kostýme nemusíte. Kto však na ples zavíta v zaujímavom oblečení, získa darček v podobe fľaše sektu.

25. február / Dom kultúry Ružinov / 19:00 hod. / vstupné 35 eur

Pätnásť rokov Plesu v opere
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM