Nina Táborská Rôzne

Baumax má na Slovensku skončiť. Kto nahradí jeho predajne v Bratislave?

Špekulácie o tom, že sa Baumax chce zo Slovenska stiahnuť, sú na trhu už dlhšie. Baumax údajne trápia veľké finančné problémy a postupne tak rozpredáva dcéry aj v zahraničí. Na Slovensku v súčasnosti prevádzkuje 14 predajní, z toho tri sa nachádzajú v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Baumax má na Slovensku skončiť. Kto nahradí jeho predajne v Bratislave?
Zdroj: TASR

Obchodný reťazec Baumax sa má v rámci reštrukturalizácie siete stiahnuť zo Slovenska. Po viac ako 20 rokoch by mal jeho predajne prevziať nemecký obchodný reťazec Obi. Dôvodom sú finančné problémy, ktoré Baumax už dlhšie trápia. Informovali o tom v dnešnom vydaní Hospodárske noviny.

Denník sa pri týchto tvrdeniach odvoláva na zdroj, ktorého meno má v redakcii. Baumax tieto informácie však oficiálne nepotvrdil. „Otázky sa odvolávajú na fámy, ktoré nemôžeme komentovať,“ povedala hovorkyňa Baumaxu Monika Voglgruber s tým, že reťazec na Slovensku stále prevádzkuje svoju sieť.

Baumax pritom už dlhšie trápia finančné problémy a postupne rozpredáva dcéry v zahraničí. Na Slovensku v súčasnosti prevádzkuje 14 predajní, tri z toho má v Bratislave. Podľa HN sa ich cena môže pohybovať pod úrovňou 100 miliónov eur.

V Bratislave má Baumax silnú konkurenciu v podobe Hornbachu a už tento týždeň plánujú otvoriť v Pharos Bussines parku aj prvý Bauhaus na Slovensku, ktorý bude rovnako zameraný na domácich majstrov.

Prečítajte si tiež: Bauhaus v Pharos Parku otvorí svoje brány už čoskoro. Čo ponúkne zákazníkom?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM