Martin Károly Tlačové správy

Bardejovské kúpele: Vynovená Balneoterapia prinesie vyššiu spokojnosť klientov

V Bardejovských kúpeľoch slávnostne uviedli do prevádzky zrekonštruovanú Balneoterapiu s poliklinikou. Rekonštrukcia prinesie vyšší štandard poskytovaných služieb a zatraktívni kúpele

Ilustračný obrázok k článku Bardejovské kúpele: Vynovená Balneoterapia prinesie vyššiu spokojnosť klientov
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Komplexná rekonštrukcia prízemia a prvého nadzemného podlažia Balneoterapie prebiehala od januára tohto roku a vyžiadala si celkové náklady 1,3 mil. EUR. Informovala o tom ekonomicko-obchodná riaditeľka Bardejovských kúpeľov Tamara Šatanková.

Nové investície

,,Na prízemí sme vybudovali oddelené šatne pre mužov a ženy. Priestory obsahujú nových 18 víriviek a perličiek. Ďalej sú tu po dve nové subaquálne masáže, vírivé kúpele na horné končatiny, škótske streky a Kneipové šľapacie kúpele. Priestory sú vybavené aj tureckým parným kúpeľom, infrasaunou, suchou fínskou saunou, ochladzovacím nerezovým bazénikom, celotelovým galvanickým kúpeľom a sú tu aj oddychové miestnosti. Na prvom poschodí je teraz až 28 nových minerálnych vaní s odpočivárňami. K dispozícii sú aj 2 vodné postele a denná miestnosť pre personál“ povedala T.Šatanková.

Osvedčili sa aj bufetové stoly

Dodala, že nové podlahy sú po rekonštrukcii prevažne keramické a z PVC, okná sú plastové. Nová je aj kompletná elektroinštalácia a vzduchotechnika. ,,Touto modernizáciou samozrejme očakávame vyššiu spokojnosť u klientov a nárast záujmu samoplatcov o služby, ktoré Bardejovské kúpele ponúkajú. Klienti si napríklad pochvaľujú aj večere formou bufetových stolov, ktoré sme zaviedli od 1. 2. 2013, pre zvýšenie štandardu a kvality stravovania pre klientov 1. kategórie ubytovania“, konštatovala T.Šatanková.

Za posledné tri roky investovali Bardejovské kúpele do rekonštrukcií ubytovacích zariadení a prístrojovej techniky viac ako 5 mil. EUR. V tomto roku počas marca zrekonštruovali dve poschodia v tamojšej historickej dominante – secesnom liečebnom dome Astória. Rekonštrukcia si vyžiadala 200 000 EUR z vlastných zdrojov kúpeľov a v rámci nej prerobili 11 dvojposteľových a 9 jednoposteľových izieb na vyšší štandard. Vlani otvorili wellness centrum v hoteli Ozón, s vonkajšími opaľovacími terasami a vodnými atrakciami, ktoré patrí k najmodernejším na Slovensku. Rovnako v hoteli Ozón v októbri 2012 slávnostne otvorili nové BEAUTY STUDIO zamerané hlavne na omladenie tváre a tela. Pribudla aj krytá tenisová hala. Rozšírila sa tak ponuka doplnkových služieb, ktoré klientom kúpeľov zatraktívňujú a spríjemňujú pobyt.

Modernizuje sa na viacerých miestach

Bardejovské kúpele sa rozprestierajú na ploche 31 hektárov a vo vlastníctve spoločnosti je 33 objektov. Mnohé z nich postupne prechádzajú rekonštrukciami, ale ich rozsah je úmerný výške disponibilných vlastných a úverových zdrojov. Nie je možné všetky zrekonštruovať naraz, ale len postupne, ako budú k dispozícii finančné zdroje. Kúpele mienia ďalej investovať do vlastných objektov. V areáli sa však nachádzajú aj budovy, ktoré patria iným vlastníkom a niektoré z nich kazia inak priaznivý dojem z kúpeľov. Manažment však nemá ambície premeniť kúpele na zábavný park, ani púťovú atrakciu. Všetky modernizácie prevádzok a služieb sú podriadené napĺňaniu potrieb kúpeľných hostí v duchu modernej doby. V súlade s investičnými možnosťami budú kúpele naďalej posilňovať kúpeľný charakter svojich zariadení a modernizovať ich.

Unikátna liečivá voda

Bardejovská minerálna voda je prírodná-liečivá, slabo až stredne mineralizovaná, hydrogén uhličitanovo-chloridová, sodná, železitá uhličitá, studená, hypotonická, so zvýšeným obsahom kyseliny boritej. Zo všetkých slovenských kúpeľov majú Bardejovské najširšie indikačné zameranie. Liečia sa tu onkologické choroby, choroby obehového a tráviaceho ústrojenstva, choroby z poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou, netuberkulózne choroby dýchacích ciest, choroby z povolania, ochorenia obličiek a močových ciest a od minulého roka aj choroby pohybového ústrojenstva a ženské ochorenia. Vychutnávala si ich na liečení v roku 1895 manželka Františka Jozefa I. cisárovná Alžbeta, nazývaná Sissi, ktorej socha sa vyníma v kúpeľnom parku. Pobýval tu aj rakúsko-uhorský cisár Jozef II. (1783), Mária Lujza, neskoršia manželka cisára Napoleóna (1809), ruský cár Alexander I. (1821) a poľská kráľovná Mária Kazimiera Sobieska, manželka poľského kráľa Jána III. Sobieského.

Viac informácií na : www.kupele-bj.sk
Centrálne rezervačné oddelenie:
Tel.: 054/477 4346, 477 2717 Fax: 054/472 3549
E-mail: rezervacie@kupele-bj.skpk@kupele-bj.sk

V Bardejovských kúpeloch pribudla Balneoterapia
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM